Edukacija
Seniko studio
Seminari, konferencije
06.03.2014. 9. i 10. travnja - Deseta godišnja međunarodna konferencija o hrvatskom tržištu nekretnina
Proslavimo zajedno našu jubilarnu desetu godišnjicu!
Deseta godišnja međunarodna konferencija o hrvatskom tržištu nekretnina održat će se dana 9. i 10. travnja 2014. godine u hotelu Esplanade Zagreb.

Glavne teme jubilarne Desete Konferencije u Zagrebu bit će:

  • Komercijalne nekretnine
  • Energetika
  • Infrastruktura
  • EU fondovi
  • Zelena gradnja i energetska učinkovitost.


Na Konferenciji će se održati 20-ak panela, na kojima će predavati više od 100 predavača.

Na otvaranju Konferencije govorit će gospodin David Slinn, Njegova Ekselencija Veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske i gospođa Anka Mrak-Taritaš, ministrica graditeljstva i prostornoga uređenja.

Prvog dana imat ćemo priliku čuti prezentacije nekih od najzanimljivijih projekata u Hrvatskoj i inozemstvu. Bit će prezentirani projekt Zagreb na Savi, višenamjenski projekt zaštite, uređenja i korištenja rijeke Save, najmoderniji podzemni vlak na svijetu – Inspiro i razvoj kampusa Borongaj u Zagrebu, najveća investicija u obrazovanju u posljednjih 150 godina.
Iznimno vrijedan projekt urbane regeneracije Liverpool Waters, koji planira obnovu i prenamjenu 60 hektara dokova u vrhunski i moderni prostor široke namjene u centru grada, predstavit će Graham Olver, Chief Operating Officer, WYG. Liverpool Waters razvojni je projekt velikih razmjera u četvrti Vauxhall u Liverpoolu vrijedan 5,5 milijardi funti, kojim se planira otvaranje najmanje 17.000 novih radnih mjesta.

Zapušteni dokovi bit će prenamijenjeni u gotovo dva milijuna kvadratnih metara novog trgovačkog i stambenog prostora koji će uključivati 23.000 stanova, četiri hotela, stotine ureda, barovi i novi terminal za kruzere. Najviše zgrade trebale bi biti više od 50 katova.

Još jedan kampus, bečki Campus WU Ekonomskog sveučilišta, jednog od najvećih u svijetu, predstavit će voditelj projekta gospodin Christoph Sommer. Naglasak kod izgradnje i projektiranja ovog modernog sveučilišnog koncepta bio je na zelenoj gradnji, održivosti i upotrebi novih tehnologija.

U razvoju kampusa, sudjelovala su svjetska imena arhitekture, tako su Zaha Hadid Architects dizajnirali impozantan Library & Learning Center (LC), koji je okružen s pet kompleksa drugih zgrada. 55.000 od ukupno 100.000 kvadratnih metara kampusa otvoren je i javno dostupan prostor. Kampus prima 25.000 studenata i 1.500 zaposlenika, njegova je izgradnja trajala 41 mjesec, a troškovi su iznosili 492 milijuna eura.

Ostali paneli bit će: Financiranje projekata, Fondovi Europske unije, Urbana regeneracija, Arhitektura, Turizam, Stanovanje, Redevelopment & Reconstruction, Nogometni stadioni, Pravo, Tržište komercijalnih nekretnina, Zelena gradnja, Obnovljivi izvori energije.
Zemlja partner Desete Konferencije je Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske. Glavni institucionalni pokrovitelji su Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja i Ministarstvo turizma.

Pokrovitelji su Američka gospodarska komora u Hrvatskoj i Austrijski ured za vanjsku trgovinu. Institucionalni partner Desete Konferencije je Europska banka za obnovu i razvoj.

Industry partner je MIPIM, najveći svjetski sajam nekretnina u Cannesu u Francuskoj, koji ove godine slavi svoje 25. izdanje. Tehnološki partner je Siemens, a Agencija partner je Agencija za investicije i konkurentnost.

Detaljne obavijesti o Konferenciji, programu i prijavi na Konferenciju pogledajte na www.filipovic-savjetovanje.hr

Povezani članci
21.07.15 Financije i gospodarstvo
Tržište nekretnina bez izraženijih znakova oporavka
06.05.12 Vijesti
HGK: Završen Forum poslovanja nekretninama
18.04.12 Financije i gospodarstvo
Zagreb konačno postaje grad na Savi
20.03.12 Seminari, konferencije
Uskoro osma godišnja međunarodna konferencija o hrvatskom tržištu nekretnina
15.03.12 Seminari, konferencije
Konferencija o hrvatskom tržištu nekretnina sredinom travnja u Zagrebu
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa