Edukacija
Seniko studio
O srednjim školama - vijesti
07.05.2012. Održano natjecanje za najbolje komercijaliste i prodavače srednjih škola
Državno natjecanje srednjih trgovačkih škola za prodavače i komercijaliste u kojem je sudjelovao ukupno 31 najbolji učenik iz cijele Hrvatske održano je u Splitu 4. svibnja.

Trgovački lanac Konzum je i ove godine bio generalni sponzor ovog natjecanja te je na takav način dodatno proširio svoju suradnju s trgovačkim školama diljem Hrvatske.

Za najboljeg prodavača natjecalo se 13 učenika, dok ih se 18 natjecalo u u disciplini “komercijalist”. Najbolji učenici u disciplini “prodavač” su Denis Hudika iz Srednje škole Ivanec, Mateja Špejić iz Ekonomske škole Požega i Albert Vojsković iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina.
U disciplini “komercijalist” prva dva mjesta zauzeli su timovi učenika Komercijalno trgovačke škole iz Splita, dok trećeplasirani tim komercijalista dolazi iz Gospodarske škole Varaždin.

Svečano otvorenje natjecanja održano je u LDC-u Dalmatina - logističko-distributivnom centru Agrokora i Konzuma u Dugopolju, ujedno najvećem takvom centru u regiji s ukupnom površinom većom od 85.000 m².

Nakon svečanog otvorenja, za mentore i profesore organiziran je i stručni obilazak LDC-a Dalmatina, dok je natjecanje u disciplini “prodavač” nastavljeno u Super Konzumu Sirobuja u Splitu. Na taj su način učenici imali priliku pokazati svoje vještine i znanje u realnom i dinamičnom okruženju Super Konzum prodavaonice.
Ovo sponzorstvo nastavak je uspješne suradnje Konzuma i trgovačkih škola u okviru koje su, s ciljem unapređenja praktičnog dijela nastave, tijekom 2011. godine u potpunosti opremljene učionice – praktikumi u šest trgovačkih škola u Zagrebu, Bjelovaru, Rijeci, Osijeku, Splitu i Dubrovniku, navode iz Konzuma. “Donacijom opreme, ali i prenošenjem vlastitih znanja i iskustava, Konzum daje doprinos kvalitetnijoj pripremi učenika za rad u suvremenoj trgovini.”

Osim toga, predstavnici Konzuma redovito, u suradnji s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, održavaju i stručna usavršavanja za profesore strukovnih predmeta.
Svim sudionicima ovogodišnjeg natjecanja Konzum je osigurao poklon pakete dok su za najbolje prodavače i komercijaliste pripremljene vrijedne nagrade.

Poticanje ovakvih natjecanja realizira se prvenstveno s ciljem promoviranja zanimanja prodavač i ostalih trgovačkih zanimanja među učenicima i njihovim profesorima. Konzum planira i u godinama koje slijede na ovaj i slične načine ulagati u usavršavanja učenika trgovačkih škola, kako bi bili spremni za izazove koje nosi suvremena trgovina i aktualno radno okruženje trgovaca, zaključuje se u priopćenju.

Povezani članci
02.12.13 Seminari, konferencije
Super prodavač nije genetski predodređen
09.11.11 Seminari, konferencije
Konferencija za SUPERPRODAVAČE i one koji to žele (p)ostati
24.03.11 O srednjim školama - vijesti
Konzum generalni pokrovitelj državnog natjecanja za komercijaliste i prodavače
17.10.10 Trgovina na malo
Djelatnica Mercatora najtrgovac grada Novske
04.04.08 O srednjim školama - vijesti
Vinkovci: Održano državno natjecanje 'Prodavač 2008.'
11.11.07 O srednjim školama - vijesti
SMS Informativka – tehnologija za uspješno obrazovanje
29.06.07 O srednjim školama - vijesti
Prijave za prvi ljetni upisni krug u srednje škole 2. i 3. srpnja
21.05.07 O srednjim školama - vijesti
Veliki uspjeh hrvatskih informatičara na natjecanju "TopCoder"
16.05.07 O srednjim školama - vijesti
GfK: obvezne srednje škole podupire 78 posto ispitanika
13.04.07 O srednjim školama - vijesti
Državno natjecanje u tehnici prodaje „Prodavač – 2007.“
01.09.06 O srednjim školama - vijesti
Po završetku školovanja 65 posto učenika pronađe zaposlenje
01.06.06 O srednjim školama - vijesti
Glasovima nastavnika otpala 193 udžbenika
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa