Međunarodno poslovanje
Seniko studio
Tvrtke i tržišta
05.10.2010. Uprava IPK Tvornice ulja Čepin najavila rješenja za tvrtku
Prvi bi korak bila dokapitalizacija IPK kako bi se podmirile obveze i uklonile ovrhe nad dionicama Uljare, a drugi deblokada računa i ubrzana privatizacija

Uprava IPK Tvornice ulja Čepin najavila je danas kako se u iduća dva do tri tjedna očekuje rješenje stanja u tvrtki, kojoj su banke blokirale račun, zbog čega je u pitanje doveden nastavak poslovanja.

Poslovne banke nedavno su blokirale račune te tvrtke zbog nepodmirenih kreditnih obveza od 52 milijuna kuna, a ovrha nad dionicama Uljare, zbog dugova koje vlasnik poduzeća IPK ima prema nekadašnjoj tvrtki iz toga sustava IPK Tvornici stočne hrane, zaustavila je mogućnost privatizacije.

Nakon današnjeg sastanka s osječko-baranjskim županom Vladimirom Šišljagićem direktor Uljare Stjepan Komar kazao je kako su čelnici tvrtke na jučerašnjem sastanku u Ministarstvu poljoprivrede dobili obećanje da će se problem riješiti za dva do tri tjedna.

Prvi bi korak bila dokapitalizacija IPK s ciljem podmirivanja njegovih obveza i uklanjanja ovrhe nad dionicama Uljare, a drugi deblokada računa i ubrzana privatizacija za koju, kako drži, ima zainteresiranih ulagača.

Predstavnici Sindikata PPDIV-a najavili su kako će u četvrtak, 7. listopada, odlučivati o održavanju javnih prosvjeda budući da se do kraja prošloga tjedna, kako su zatražili, nisu sastali s premijerkom Jadrankom Kosor, a nisu sudjelovali ni na sastanku u Ministarstvu poljoprivrede. (H)

Povezani članci
22.04.13 Karijere
Nova Uprava u IPK Tvornici ulja Čepin
14.01.13 Prehrambeni proizvodi
Veliki povratak Čepinskog ulja u trgovine
05.10.12 Tvrtke i tržišta
IPK Tvornica ulja Čepin: Odluka o investitoru idući tjedan
25.07.12 Financije i gospodarstvo
Država prodaje svoj udio u IPK Tvornici ulja Čepin
22.11.11 Tvrtke i tržišta
Mogući novi prosvjedi zbog problema u čepinskoj Uljari
08.12.10 Tvrtke i tržišta
Tvornica ulja Čepin ide u privatizaciju
20.04.07 Neprehrambeni proizvodi
Pogon za proizvodnju biodizela u Čepinu, vrijedan 32 milijuna eura
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa