Info
Seniko studio
Karijere
22.04.2013. Nova Uprava u IPK Tvornici ulja Čepin
Nadzorni odbor (NO) IPK Tvornice ulja Čepin, nakon provedene privatizacije u kojoj je uljara prodana tvrtki "Mambo" iz sustava "Žito" grupe, danas će za novog direktora imenovati Ivicu Crnkovića, dosadašnjeg člana Uprave poduzeća "Osijek koteks", izvijestio je danas Nadzorni odbor Tvornice ulja.

Predsjednik Nadzornog odbora Zvonko Erak kazao je na konferenciji za novinare kako Uljara od 2008. godine ima problema s poslovanjem i u tom su se razdoblju pojavili značajni akumulirani gubitci.

Podsjetio je kako je Uprava u srpnju prošle godine osigurala sirovinu za nastavak proizvodnje te nakon dvije i pol godine vratila brend čepinskog ulja na tržište, čime su stvoreni uvjeti za privatizaciju.

Da nije bilo razumijevanja poslovnih partnera, Vlade, banaka te doprinosa radnika, kojima su prošle godine dogovorno smanjene plaće, tvornica, koja je bila u višemjesečnoj blokadi, završila bi u stečaju, a ovako je uspješno privatizirana, kazao je Erak.

Dosadašnji direktor te čepinske tvrtke Ivica Vrkić izrazio je uvjerenje kako su završetkom privatizacije riješeni problemi tvornice ulja, koja je tijekom prošlih godina ostala bez obrtnih sredstava, nije mogla pratiti tržišnu konkurenciju te je dospjela u situaciju pukog preživljavanja.

Ocjenivši kako ne zna koja je uspješna privatizacija, osim ove, obavljena u Osijeku u posljednje vrijeme, Vrkić je napomenuo kako će novi vlasnik ulaganjima podići tehnološku razinu, a kroz plan zbrinjavanja viška radnika, koji je Vlada odobrila, osigurati da tvornica bude konkurentna na tržištu.

Glavna sindikalna povjerenica Helena Žeravica izvijestila je kako programom zbrinjavanja 57 radnika odlazi iz tvornice uz otpremnine, a 148 radnika ostaje u tvrtki.

Predsjednik Sindikata PPDIV Šimo Orešković ocijenio je kako je Hrvatskoj potrebna tvornica ulja te da provedena privatizacija pokazuje da ova tvrtka ima budućnost. Kazao je kako vjeruje u tvrtku "Žito", jer što je privatizirano u sklopu te tvrtke "danas radi uspješno". (H)

Povezani članci
25.08.14 Tvrtke i tržišta
Podravka stekla 53,86 posto dionica Mirne koje je prodavala na javnoj dražbi
14.01.13 Prehrambeni proizvodi
Veliki povratak Čepinskog ulja u trgovine
05.10.12 Tvrtke i tržišta
IPK Tvornica ulja Čepin: Odluka o investitoru idući tjedan
25.07.12 Financije i gospodarstvo
Država prodaje svoj udio u IPK Tvornici ulja Čepin
22.11.11 Tvrtke i tržišta
Mogući novi prosvjedi zbog problema u čepinskoj Uljari
06.10.11 Vijesti iz svijeta
FAO: Cijene hrane u silaznom trendu
08.12.10 Tvrtke i tržišta
Tvornica ulja Čepin ide u privatizaciju
05.10.10 Tvrtke i tržišta
Uprava IPK Tvornice ulja Čepin najavila rješenja za tvrtku
16.08.10 Trgovina na malo
Brašno, sok, deterdžent… jeftiniji, a šećer i kava skuplji nego lani
08.09.09 Prehrambeni proizvodi
Cjenovni rat proizvođača ulja u Hrvatskoj i Srbiji
27.08.09 Prehrambeni proizvodi
Najjeftinije ulje uskoro i u Hrvatskoj
30.11.07 Prehrambeni proizvodi
Od 1. prosinca skuplje mlijeko i mliječni proizvodi
20.04.07 Neprehrambeni proizvodi
Pogon za proizvodnju biodizela u Čepinu, vrijedan 32 milijuna eura
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa