Info
Seniko studio
Sajmovi i izložbe
13.09.2006. GASTRONOMIA u Grazu
Jučer je u Grazu počeo specijalizirani sajam za profesionalne ugostitelje - GASTRONOMIA.

Sajam nudi mnoštvo informacija o najnovijim trendovima u ugostiteljstvu i hotelijerstvu. Više od 160 izlagača iz Austrije i inozemstva prezentiraju ono što bi se ubuduće svakako trebalo naći u ponudi i u loncu profesionalnih ugostitelja.
Prilikom posjete novinara u organizaciji Hrvatske obrtničke komore, domačini sugovornici bili su nam direktor sajma Nilly Nail i Slavko Begić, predsjednik Hrvatsko-austrijske trgovinske komore.
Voditeljica sajma, Evelyn Straitz, koja se u Austriji ubraja među najiskusnije stručnjake za ugostiteljske sajmove, uspjela je na GASTRONOMIU privući ugledne izlagače od kojih izdvajamo: Red Bull, Brau Union, Wögerer, Hornig, Resch & Frisch, Peterquelle, TKK sa Eskimo-Iglo, Coca Cola, MEWA i Electrolux – a to su sami neki od njih. "Pokrivamo ključne segmente: prehrambeni proizvodi i dodaci prehrani, pića, hotelski i ugostiteljski uređaji, tekstilne obloge za hotele, radna odjeća, sanitarni uređaji i wellness. Sve to uz vrhunske izlagače iz ove branše, koji ujedno diktiraju trendove i predstavljaju prave inovacije."
Što čini osobitim ovaj specijalizirani sajam u Grazu?
Didi Dorner, kuhar s «tri kuharske kapice», svoju je slavnu "cuisine intuitive" predstavio u uživo. "Bistro Vitale" pokazo je zdravo, prirodno kulinarstvo, uz informacije o idealnoj dijetalnoj kuhinji. Organizatori su Udruženje kuhara Austrije uz Štajerske kuhare Panther (Steirische Köche Panther). Zaista najfinije prezentirlo se u Destillata-Tasting-Lounge. Moglo se kušati više od 200 vrhunskih konjaka, među njima i nagrađene za 2006. Nadalje, „Eis Live“ (Sladoled uživo) te roštilj i barbecue također su bili vrhunske kulinarske atrakcije.

BÖG (Beste Österreichische Gastlichkeit – najbolja austrijska gostoljubivost) predstavlja svoj "Service-Contest" (nadmetanje u uslužnosti) i nagrade, a tijekom sajma održat će se i Dan štajerske gastronomije. Osim toga organizirat će se radionice s međunarodno poznatim savjetnikom za gastronomiju, Josefom Meringerom, između ostalog na temu motiviranja djelatnika, njihovog daljnjeg obrazovanja, korištenja suvremenih instrumenata naručivanja. Štajersko društvo za narodnu glazbu (Steirisches Volksliedwerk) organizirat će radionicu na temu "Glazba u gostionici."

U Grazu će se održati i Državno prvenstvo show-barmena
S Austrijskim udruženjem barmena (ÖBU) dogovorena je još jedna atrakcija programa: ovogodišnje državno prvenstvo održat će se u sklopu sajma GASTRONOMIA 06 u Grazu!

"Ovim pratećim programom spajamo uzbudljivost doživljaja i pravo profesionalno savjetovanje", navodi direktor sajma Nilly Nail: „Zanimanje je veliko, i to ne samo u Štajerskoj, već u cijeloj Austriji, pa i u Sloveniji i Hrvatskoj.“

Povezani članci
25.09.12 Vijesti
Hrvatski obrtnici na Jesenskom međunarodnom sajmu u Grazu
29.09.11 Vijesti
HOK: 15 hrvatskih izlagača na jesenskom sajmu u Grazu
15.01.09 Sajmovi i izložbe
MAWEV Show - The turbocharger za građevinarstvo
30.09.08 Vijesti
Mesić: Potaknuti suradnju Hrvatske i Štajerske na lokalnoj razini
28.09.06 Vijesti
Obrtnici na jubilarnom 100. Jesenskom sajmu u Grazu
29.08.06 Vijesti
Obrtnici na jubilarnom 100. Jesenskom sajmu u Grazu
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa