Edukacija
Seniko studio
Više i visoke škole (državne)
06.11.2008. Dan karijera privukao mnoštvo studenata
Priredba ima regionalni karakter jer su u organizaciju uključeni internetski Job Search servisi iz Bosne i Hercegovine i Srbije

Na tradicionalnom jednodnevnom sajmu zapošljavanja 'Dan karijera', koji se održava u Boćarskom domu u Zagrebu, predstavlja se 59 poslodavaca koji su izazvali značajan interes potencijalnih zaposlenika, uglavnom studenata i onih koji su nedavno diplomirali.

Organizator 7. po redu Dana karijera, koji se održava dvaput godišnje, je tvrtka Tau on-line, čiji je najpoznatiji projekt internetska burza rada Moj posao.

Prema riječima voditeljice projekta Dan karijera Maje Lapić, priredba ima regionalni karakter jer su u organizaciju uključeni internetski Job Search servisi iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Kako je izvijestila, na šest prethodnih sajmova predstavilo se 160 poslodavaca, a 33.000 osoba pokazalo je interes za njihovu ponudu. Njezina procjena je da je zahvaljujući dosadašnjih izdanjima Dana karijera posao pronašlo 500 mladih ljudi.

Najveće gužve na ovogodišnjem sajmu su na štandovima banaka, tvrtaka iz telekomunikacijske industrije i medija, a značajan interes potencijalni zaposlenici pokazuju i za tvrtke iz prehrambenog sektora.

Oni na štandovima mogu ostaviti svoje životopise i ponude te doznati imaju li šanse za zaposlenje s obzirom na svoje kvalifikacije i sklonosti. Neki odrađuju i prve intervjue s potencijalnim poslodavcima.

Uz studente zagrebačkog Sveučilišta, koji dominiraju među posjetiteljima, došli su i studenti s fakulteta iz Rijeke, Pule, Zadra, Splita, Varaždina, Osijeka, Sarajeva i Banja Luke.

Za posjetitelje su organizirane radionice, prezentacije tvrtaka te predavanja na temu zapošljavanja, ponašanja na intervjuu, pisanja životopisa, apliciranja za posao i pronalaženja prvog ili boljeg zaposlenja.

U sklopu Dana karijera održan je i okrugli stol na temu "Kakvog radnika stvara Bolonjski proces?". Kako je ove godine na tržište rada pristigla prva generacija prvostupnika, sudionici okruglog stola razmotrili su usklađenost obrazovnog programa i gospodarstva, a svoje su stavove i iskustva iznijeli predstavnici gospodarstva te predstavnici Sveučilišta. (H)

Povezani članci
05.06.14 Zaposlenost / plaće
Snažan početak Nestlé inicijative za zapošljavanje mladih u Adriatic regiji
06.07.11 Zaposlenost / plaće
Hrvatska druga po nezaposlenosti mladih u Europi
04.05.11 Seminari, konferencije
Održan Career Day u Osijeku
13.10.10 Zaposlenost / plaće
Počeo prvi regionalni Virtualni dan karijera i znanja
18.11.08 Zaposlenost / plaće
Inženjeri informatike najbolje plaćeni
25.07.08 Zaposlenost / plaće
MojPosao: Najtraženija zanimanja prodavač, konobar i kuhar
18.06.08 Vijesti
Akcijski dan mladih 20. lipnja na Cvjetnom trgu
18.02.08 Zaposlenost / plaće
Tržište rada sve će više tražiti visokoobrazovane kadrove
13.02.08 Vijesti
Mladi u akciji za brojnija i bolja radna mjesta
31.12.07 Zaposlenost / plaće
Za 2008. gotovo dvostruko više dozvola za zapošljavanje stranaca
20.12.07 Zaposlenost / plaće
Stopa registrirane nezaposlenosti za studeni 14,5 posto
12.12.07 Vijesti
Ljubljana: Konferencija o položaju i zapošljavanju mladih
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa