Robe
Seniko studio
Prehrambeni proizvodi
15.06.2007. Kobasice od kivija, višanja, limuna i aloa vere
Nadajući se da će poboljšati svoje poslovanje tijekom ljeta, njemački su mesari na tržište izbacili prilično egzotične kobasice s okusom kivija, višanja, limuna pa čak i aloa vere

Za mnoge Nijemce, koji kobasice smatraju nacionalnim jelom, ovi neobični sastojci izgledaju poput hereze. Ali ima i onih koji smatraju da novi okusi mogu potaknuti potražnju za masnim "bratwurstima" koje se mogu naći na svakom uličnom uglu.

Berlinski mesar Uwe Buenger tako je u prodaju pustio kobasice s okusom "čilija i meda" dok je suparnička privatna mesnica Dankert odgovorila kobasicama s okusom kivija, ananasa i višanja, objavio je Bild. Za kobasičarske gurmane na tržištu je također i "truefflebratwurst", odnosno kobasica s tartufima. (H)

Povezani članci
01.04.15 Financije i gospodarstvo
Heineken Hrvatska: s domaćim proizvođačima do ekološkog limuna
12.09.10 Prehrambeni proizvodi
U Sloveniji otkriveni prehrambeni "falsifikati"
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa