Info
Seniko studio
Financije i gospodarstvo
07.10.2016. Plemićko imanje u Dobrinju oživjelo podsezonu istočnog dijela otoka Krka
Mlada poduzetnica Ana Buljan (27) nakon školovanja ostala u Hrvatskoj i preporodila turističku ponudu najvećeg hrvatskog otoka
Iznimno uspješna i rekordna turistička sezona otoka Krka i nakon ljeta kvalitetno je nastavljena, posebice na njegovom istočno dijelu, uvelike zahvaljujući mladoj poduzetnici Ani Buljan (27) i njezinom projektu oživljavanja i pružanja luksuznog smještaja na starom plemićkom imanju u mjestu Dobrinj.

Naime, nakon godinu i pol dana priprema, te obnove mlada poduzetnica Ana Buljan u cijelosti je uspjela rekonstruirala staro plemićko imanje u mjestu Dobrinj, te ga koristeći duh prošlosti i tradicije s konca 19. i početka 20. stoljeća, stavila u funkciju ovo ljeta, bilježeći iznimno zanimanje domaćih i inozemnih turista.

Plemićko imanje nazvala je Villa Storia, opremila starinskim namještajem koji se koristio na Krku u 19. stoljeću te u duhu istinskih arhitektonskih krajobraznih standarda otoka iz tog vremena uredila interijer i eksterijer imanja.

Gostima koji su ove godine imanje Ville Storia pohodili iz Njemačke, Italije, Rusije, Slovenije te Austrije u ovoj povijesno – tradicijskoj luksuznoj kombinaciji smještaja i sadržaja poduzetnica Ana Buljan pružila je izvorni komadić ukradenog vremena Mediterana kakav je nekoć bio,a prenesenog u današnje vrijeme.
Villa Storia nastala je kao plod mojih poduzetničkih aktivnosti i poslovnih planova, te mogu reći da su dugo sanjani ciljevi otvaranjem ovog turističkog kompleksa, postali moja stvarnost.

Villa Storia predstavlja smještajni kapacitet visoke kategorije i prije svega usmjerena je imućnijim turistima koji posjećuju Krk. Smještena u osami šume u mjestu Dobrinj, pruža i dovoljno privatnosti gostima više i visoke klase – opisala je svoj turistički projekt mlada poduzetnica Ana Buljan.

Sjever i sjeveroistični dio otoka Krka, do sada je uvijek „zaostajao“ u ponudi u odnosu na turistički biserni niz kojega nudi zapadna strana našeg najvećeg otoka no zahvaljujući turističkom projektu mlade i uspješne poduzenice Ana Buljan s otvaranjem Ville Storia ovog ljeta napravljen je veliki pomak kako u sezoni tako i podsezoni na otoku.

Vlasnica imanja Ana Buljan diplomirala je 2012. godine na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa gdje je i pohađala MBA studij Financija i bankarstva. Za vrijeme svog studiranja iskoristila je i mogućnost međunarodne razmjene koju joj je pružao fakultet te jedan semestar provela u Rimu na LUISS business school.

Još za vrijeme studiranja počela se baviti obiteljskim poslom, ugostiteljstvom na Jadranu, prvenstveno na otoku Krku.

Iako je pri završetku fakulteta razmišljala o odlasku iz Hrvatske, želja za privatnim poslom, poduzetništvom i investiciji koju je sama i vlastitim snagama napravila na otoku Krku, potaknule su je da ostane i počne razvijati vlastiti posao.

   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa