Međunarodno poslovanje
Seniko studio
Strateški savezi
05.10.2016. Osnovan Klaster sinergije zdravstvenog i ruralnog turizma Dalmatinske zagore
U Oklaju kod Drniša u srijedu je osnovana udruga Klaster sinergije zdravstvenog i ruralnog turizma Dalmatinske zagore koja će pridonijeti upoznavanju autentičnih sela i gastronomske ponude na destinacijama netaknute prirode, priopćeno je iz Ministarstva zdravlja koje je bilo pokrovitelj događanja.

Udruga će pomoći u objedinjavanju tamošnje ponude zdravstvenog, ruralnog turizma i domaće proizvodnje, povezat će pružatelje usluga za zajednički nastup na tržištima, a u Ministarstvu očekuju da će biti pokretački faktor bržeg i efikasnijeg razvoja Zagore.

Turistička ponuda trebala bi se osuvremeniti, otvoriti nova radna mjesta, te zaustaviti iseljavanje i produžiti turistička sezona na području Dalmatinske zagore.

Cilj klastera je promicanje sinergijskog razvitka i unapređenja pružanja usluga u zdravstvenom i ruralnom turizmu, poboljšanje i priprema i stvaranje paketa usluga zdravstvenog i ruralnog turizma koji će korisnicima omogućiti objedinjenu uslugu, promicanje održivog razvoja i aktivnosti vezane za razvoj ruralnih područja, sinergijsko povezivanje nositelja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava sa nosiocima usluga u zdravstvenom i ruralnom turizmu, te razvoj projekata za financiranje iz sredstava EU fondova.

Na čelo udruge jednoglasno je izabrana Ljubica Ukić iz Matice d.o.o. – Knin, a nakon registracije udruge bit će zakazana skupština na kojoj će se usvojiti plan rada kako bi udruga u što kraćem vremenu ojačala i pokazala prednosti klasterskog organiziranja, navodi se u priopćenju. (H)

Povezani članci
14.04.16 HUP
Potvrđeno da poreza na slatkiše neće biti
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa