Seniko studio
Vijesti
07.09.2016. Hrvatski obrtnici na 49. Međunarodnom sajmu obrtništva i poduzetništva u Celju
Hrvatska obrtnička komora (HOK) i ove godine organizira i sufinancira nastup hrvatskih obrtnika na 49. Međunarodnom sajmu obrtništva i poduzetništva (MOS) u Celju, koji će se održati od 13. do 18. rujna 2016. godine na prostoru Celjskog sajma, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj u Zagrebu.

Ovogodišnju sajamsku priredbu predstavili su predsjednik Odbora za gospodarstvo, međunarodnu suradnju i sajmove HOK-a Darko Stanković, izvršni direktor Celjskog sajma d.d. Robert Otorepec te predsjednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh.

„Ovogodišnji nastup Hrvatske obrtničke komore je 21. uzastopni nastup na ovom najvećem međunarodnom sajmu obrtništva u Republici Sloveniji. Izložbeni prostor Hrvatske obrtničke komore nalazi se u paviljonu L1, na prvom katu, štand broj 22, veličine 36 m2, a za izložbu je prijavljeno 26 izlagača. Od ukupnog broja, 3 izlagača nastupa po prvi puta. U suradnji s Obrtničkom komorom Krapinsko-zagorske županije na sajmu će se prezentirati katalog tradicijskih i umjetničkih obrta Krapinsko-zagorske županije te uzorci proizvoda 15 tradicijskih obrta. Sajam će biti prilika za predstavljanje dva nova kataloga metaloprerađivača i građevinskog sektora, kao i baze poslovnih kontakata HOK-a na CD-u- „Poslovne informacije 2016.“. Hrvatska obrtnička komora uz organizaciju nastupa i praćenje obrtnika na sajmu u Celju, sufinancira nastup svojih članova sa 30 % troškova standardno uređenog izložbenog prostora.“, istaknuo je predsjednik Odbora za gospodarstvo, međunarodnu suradnju i sajmove HOK-a Darko Stanković.

„49. MOS donosi brojne novosti koje će dodatno obogatiti ponudu najvećeg sajma te vrste u regiji. U izložbenom programu u prvom će planu biti cjelovita ponuda sve za gradnju i obnovu obiteljskog doma, uključujući unutarnju opremu, odnosno namještaj kojemu su na Celjskom sajmu namijenili posebnu sajamsku dvoranu E. Veća će biti i kulinarska ponuda koju su preselili u veću, obnovljenu sajamsku dvoranu C, te ponuda kamping i karavaning opreme, odnosno ponude za aktivno provođenje slobodnog vremena u prirodi. Bogat izložbeni program više od 1500 izlagača iz 36 država, koji najavljuju različite sajamske popuste i pogodnosti, upotpunjen je raznovrsnim pratećim programom. Brojni strani izlagači, međunarodni poslovni susreti i zajedničke prezentacije stranih država otvaraju put na nova tržišta. Najveću zajedničku prezentaciju ponovo priprema Kina.“, naglasio je izvršni direktor Celjskog sajma d.d. Robert Otorepec.
Hrvatska obrtnička komora kontinuirano organizira i sufinancira nastup svojih članova na Međunarodnom obrtničkom sajmu u Celju. Od 1996. godine, uključujući i podatke o ovogodišnjem nastupu, na sajmu u Celju, u organizaciji HOK-a, nastupilo je oko 400 izlagača.

„Obrtno-podjetniška komora je dugogodišnji partner Celjskog sajma i suorganizator 49. Međunarodnog sajma obrtništva. I ove godine organizirali smo bogati program. U obrtničkoj ulici predstavit će se mali obrti i poduzeća koji imaju izuzetno kvalitetne proizvode i usluge. Organiziramo i predstavljanje deficitarnih obrtničkih zanimanja, kako bismo privukli mlade ljude u obrtništvo. Također, i ove godine organiziramo Obrtnički forum, na kojem će se govoriti o aktualnoj problematici obrtništva. Gosti na Forumu bit će ministar gospodarstva i ministrica obrazovanja. Susrest ćemo se i s partnerskim komorama iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije i drugih zemalja – najavio je predsjednik Obrtno-podjetniške komore Slovenije Branko Meh. Dodao je kako je OZS ove godine zakupila čak 1.000 m2 izložbenog prostora te najavio mnoštvo popratnih sadržaja, stručnih skupova, radionica i poslovnih razgovora.“, kazao je predsjednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh.

U suradnji s Obrtno-podjetniškom zbornicom Slovenije, u okviru popratnih događanja MOS-a, 14. rujna održat će se poslovni razgovori poduzetnika iz država članica EU i država Jugoistočne Europe na kojima će, u organizaciji HOK-a, sudjelovati i hrvatski obrtnici i poduzetnici. Poslovni razgovori namijenjeni su obrtnicima i poduzetnicima iz djelatnosti proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, obrade metala, prerade plastičnih masa, prerade drva, građevinarstva i elektro-industrije.

Od 1995. godine do zaključno s ovogodišnjim Celjskim sajmom, održane su 264 sajamske izložbe u Hrvatskoj i inozemstvu, u organizaciji i uz sufinanciranje Hrvatske obrtničke komore, na kojima je nastupio 13.401 izlagač, na 100.111 m2 izložbenog prostora.
Do kraja godine slijedi još nekoliko međunarodnih i regionalnih sajmova na kojima Hrvatska obrtnička komora financijski podupire organizaciju sajmova i promociju hrvatskih obrtnika:

  • 23. Generalni BH sajam ZEPS, 04.-08. listopada, Zenica, BiH
  • 24. Zagorski gopodarski zbor, 08.-10. rujna, Krapina,
  • 24. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam, 09.-11. rujna, Gudovac,
  • 9. Obrtnički sajam Istre, 06.-10. listopada, Pula,
  • 17. Sajam obrtništva, male privrede i poduzetništva SASO, 26.-29. listopada, Split
  • 19. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije 11.-13. studenoga, Križevci.

Povezani članci
03.09.15 Sajmovi i izložbe
Hrvatski obrtnici na 48. Međunarodnom obrtničkom sajmu u Celju
06.09.12 Vijesti
HOK: Na 45. MOS-u u Celju predstavit će se 21 obrtnik iz Hrvatske
01.09.11 Vijesti
Na 44. MOS-u u Celju nastupa i 18 hrvatskih obrtnika
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa