Međunarodno poslovanje
Seniko studio
Strateški savezi
26.08.2016. Suradnja na istraživanju između Boscha i Bühlera
Stručnjaci na području interneta stvari i prerade hrane udružuju snage
  • Produbljuje se uspješna suradnja između Bühlera i tvrtke Bosch Connected Devices and Solutions
  • Pojedinačni valjci na rotirajućim strojevima bit će opremljeni bežičnim senzorima za mjerenje temperature i vibracije
  • Prve primjene bit će dostupne od 2017.
Bühler i Bosch Connected Devices and Solutions odlučili su produbiti svoju dosadašnju, uspješnu suradnju na području unapređenja inovacija i plasmana na tržište, kako bi na taj način iskoristili prednosti interneta stvari. Novi se proizvodi očekuju u 2017. godini.
Bosch Connected Devices and Solutions i Bühler, dva stručnjaka kada je riječ o internetu stvari i tehnologiji prerade hrane, udružuju snage.

Tvrtke su odlučile proširiti svoje partnerstvo na području istraživanja i razvoja. Ugovaranje poslovnog partnerstva dovršeno je 22. kolovoza 2016. prigodom Bühlerovih dana networkinga.

Suradnja će omogućiti sjajne prilike da se u industriji prerade hrane iskoristi Boschevo znanje i iskustvo na području elektronike, tehnologije senzora i softvera u domeni interneta stvari. Dvije tvrtke uspješno su surađivale na dvogodišnjem istraživačkom projektu nastojeći integrirati najmodernije Boscheve senzore MEMS (mikro-elektro-mehanički sustavi) u tehnologiju prerade hrane.

Rezultati su vrlo obećavajući: Pojedinačni valjci na rotirajućim strojevima sada se mogu opremiti bežičnim senzorima za mjerenje temperature i vibracije tijekom proizvodnje u realnom vremenu.

Time je omogućeno praćenje i optimizacija krajnjeg proizvoda zahvaljujući boljem poravnanju valjaka. Operateri također imaju koristi od predvidivih postupaka održavanja, smanjujući tako vrijeme zastoja i operativne troškove. Prvi rezultati pojačane suradnje bit će vidljivi 2017.
„Nakon našeg uspješnog partnerstva na području istraživanja i razvoja drago nam je učiniti sljedeći korak ka uspostavljanju poslovnog partnerstva. Uzbuđeni smo što ćemo to partnerstvo moći iskoristiti kako bismo osmislili procesna rješenja i usluge koje unapređuju učinak i izvedbu uz smanjene operativne troškove za naše klijente”, rekao je Johannes Wick, glavni izvršni direktor odjela žitarica i hrane u Bühleru. „Zadnje dvije godine Bühler i Bosch razvili su dobar odnos i ispunili zahtjevne uvjete na području prvih odabranih primjena u mljevenju žitarica.”

„Uzbuđeni smo što ćemo nastaviti te produbiti svoju suradnju s Bühlerom, jednim od glavnih stručnjaka u branši i vodeće tvrtke na polju tehnologije prerade hrane”, rekao je Thorsten Müller, glavni izvršni direktor tvrtke Bosch Connected Devices and Solutions. „Mi u Boschu ujedinjujemo iskustvo dobiveno na vlastitim aktivnostima proizvodnje u više od 250 postrojenja sa svojom stručnošću jednog od vodećeg dobavljača elektronike, senzora i softvera za industrijska rješenja interneta stvari. Ne samo da optimiziramo vlastitu svjetsku proizvodnu bazu, nego i nastojimo aktivno raditi s partnerima poput Bühlera kako bismo izgradili mrežu koja generira vrijednost van granica tvrtke i kako bi koncept Industrije 4.0 postao stvarnost”

Povezani članci
29.07.16 Korisne informacije
Bosch s partnerima razvija industrijske senzore budućnosti
27.07.16 DOP
Bosch osniva udruženje protiv raka
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa