Trgovina
Seniko studio
Trgovina motornim vozilima
24.08.2016. Lamborghini udvostručuje godišnju proizvodnju na 7.000 vozila
Proizvođač luksuznih automobila Lamborghini očekuje da će 2019., nakon što na tržište izbaci novi SUV, proizvodnju najmanje udvostručiti na 7.000 vozila godišnje, no i da pritom neće izgubiti fokus s proizvodnje super sportskih vozila, izjavio je izvršni direktor Lamborghinija Stefano Domenicali.

Domenicali je Reutersu naveo kako kompanija planira zadržati godišnju proizvodnju super sportskih vozila na 3.500 komada.

Lamborghini, u vlasništvu njemačkog Volkswagena, s prodajom novog SUV-a kreće 2018. s početnom cijenom od oko 200.000 dolara.

Izvršni direktor Lamborghinija istaknuo je u razgovoru za Reuters kako će se kompanija iznimno truditi da godišnje proda najmanje 3.500 SUV-ova, za koje već sada postoji veliki interes u SAD-u i drugim zemljama. Lamborghinijev SUV će, po njemu, u tom segmentu vozila biti nov i iznimno važan igrač na svjetskom tržištu.

Domenicali, koji je u veljači postao prvi čovjek te cijenjene talijanske kompanije, istaknuo je kako mu je plan povećati prodajnu mrežu u svijetu sa sadašnjih 132 dilera na njih 160. Trećina trgovaca tom prestižnom auto markom nalazi se u SAD-u, njihovom najvećem tržištu.

Lamborghini je u cijelome svijetu lani prodao rekordnih 3.245 vozila, a samo u SAD-u više od tisuću.

Zbog najavljenog povećanja proizvodnje zapošljavaju i 500 novih radnika ali i udvostručuju površinu svoje tvornice u Sant'Agati, što je dio lani najavljene investicije vrijedne stotine milijuna eura. (H)

   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa