Trgovina
Seniko studio
Trgovina na malo
15.07.2016. Prve neretvanske lubenice stigle u sve Konzum prodavaonice
Na lađi s Neretve sočne lubenice oduševile kupce u Super Konzumu Radnička
Prve domaće lubenice iz doline Neretve, okolice Zadra i Slavonije stigle su u Konzum prodavaonice. Konzum će ove sezone plasirati više od 10.000 tona lubenica, od čega najviše iz doline Neretve, a ovog vikenda su na cijeni od samo 1,99 po kilogramu u svim prodavaonicama.

Lađa puna sočnih lubenica s Neretve uplovila je u Konzumovu prodavaonicu u Radničkoj, gdje su kreativnim uređenjem još jednom oduševili sve kupce pokazavši da kupnja zaista postaje poseban doživljaj.

Istraživanje, koje je 2010. godine provela Smiljana Goreta Ban s Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša u Splitu, potvrdilo je da je neretvanska lubenica bolja od onih iz drugih zemalja Europe, jer sadrži tri puta više likopena, takozvanog eliksira mladosti.

Lubenica se uzgaja u raznim krajevima Hrvatske. Ranije dozrijeva u dolini Neretve i duž obale, a nešto kasnije u Slavoniji pa su sočne slavonske lubenice dostupne kupcima i tijekom rujna.

80% domaćeg u Konzum voćarnici
Konzum voćarnice nude bogat asortiman svježeg voća i povrća po najpovoljnijim cijenama. Uz lubenice, u ponudi sezonskog voća Konzuma su i dinje, breskve, razno bobičasto voće, rajčice, tikvice, paprike te ostalo domaće voće i povrće iz cijele Hrvatske.

Važno je istaknuti da je u ukupnom asortimanu voća i povrća udio domaćih proizvoda veći od 80 posto jer kupci cijene i rado odabiru hrvatske proizvode i kvalitetu. Konzum surađuje s velikim brojem domaćih proizvođača, a zagarantiranim otkupom pruža kontinuiranu podršku očuvanju domaće poljoprivredne proizvodnje i radnih mjesta.

Svježe voće i povrće otkupljeno od kooperanata, nakon sortiranja u tehnološki suvremenim pogonima, kalibriranja te pakiranja, Konzum distribuira prema svojim prodajnim centrima ili vanjskim kupcima. Zahvaljujući najmodernijim logističko – distributivnim centrima, Konzum je u mogućnosti svojim kupcima osigurati bogatu ponudu voća i povrća, koje zbog brze dostave do prodavaonica sačuva svoju svježinu i najkvalitetnije nutritivne sastojke.

Povezani članci
20.07.12 Trgovina na malo
Proširena ponuda voća i povrća u Konzumu
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa