Robe
Seniko studio
Prehrambeni proizvodi
12.02.2016. Hrvatski farmeri preporučuju jela s mesom iz domaćeg uzgoja
Jeste li znali da PIK svježe pakirano meso dolazi na stolove potrošača s više od 100 farmi diljem Hrvatske?
Domaći farmeri na svinjogojskim farmama i farmama junadi svakodnevno uzgajaju životinje koje se hrane isključivo odabranom domaćom stočnom hranom.

Na taj su način hrvatskim potrošačima osigurani svježi i domaći, uistinu hrvatski proizvodi od svježeg crvenog mesa, koji se u PIK Vrbovcu proizvode po najvišim svjetskim tehnološkim i higijenskim standardima.

Da bi u vašim prodavaonicama što lakše prepoznali meso koje je uistinu domaće, potrebno je samo potražiti PIK svježe pakirano meso – svinjetinu, junetinu i mljeveno meso, koje nosi oznaku Meso hrvatskih farmi.

Provjerene i dokazane kvalitete, ovo crveno meso neizostavan je dio uravnotežene prehrane i bogato je bjelančevinama, željezom, vitaminima skupine B (B1, B2, B3, B12), cinkom i selenom. Preporučen unos crvenog mesa je dva do tri puta tjedno, a da bi uživali u mesu hrvatskih farmi u nastavku vam donosimo recepte s crvenim mesom koje preporučuju hrvatski farmeri.
Cordon bleu - Punjeni svinjski odresci
By Domagoj Raknić, Poljoprivredno gospodarstvo i obrt 'Domagoj' - svinjogojska farma, Gudovac

Sastojci:
• 600 g PIK svinjskih odrezaka
• 200 g sira
• 150 g šunke
• 3 jaja
• 100 g brašna
• 200 g krušnih mrvica
• 300 ml ulja
• sol, papar

Priprema: Svaki odrezak omekšajte batom za meso pa na njega posložite šnitu sira i šunke. Preklopite odrezak i čačkalicama pričvrstite rubove. Jaja zamutite u dubokom tanjuru, a krušne mrvice i brašno pripremite u odvojenim posudama. Svaki odrezak uvaljajte u brašno, potom u jaja i na kraju u mrvice pa pržite na laganoj vatri dok ne dobije hrskavu koricu. Poslužite uz prilog po želji.


Svinjski kotleti sa slatkim zeljem
By Marijan Kadić, svinjogojska farma Agro Kadić doo, Gundinci

Sastojci:
• 600 g PIK svinjskih kotleta
• 600 g svježeg zelja
• 1 žlica koncentrata rajčice
• 2 žlice ulja
• 200 g šećera
• 100 g crvenog luka
• sol, papar

Priprema: Svinjske kotlete istucite batom, začinite i pustite da malo odstoje. Zelje narežite na rezance i malo posolite. U posudu stavite malo ulja i dodajte šećer. Kad se šećer karamelizira, dodajte sitno sjeckani luk. Kad luk malo opusti, dodajte narezano zelje, malo podlijte vodom i pustite da se lagano pirja. Dodajte koncentrat rajčice, lagano popržite, podlijte i pirjajte dok ne omekša. Dotjerajte okus. Svinjske kotlete naglo popržite na grillu ili tavi. Kotlete i zelje ukrasite peršinom i grubu mljevenim paprom.

   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa