Međunarodno poslovanje
Seniko studio
Tvrtke i tržišta
21.10.2015. Končar D&ST: neto dobit 19,55 milijuna kuna
Končar - Distributivni i specijalni transformatori (D&ST) u prvih su devet mjeseci ostvarili neto dobit od 19,55 milijuna kuna, što je rast za 21 posto u odnosu na isto razdoblje lani, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog u srijedu.

Ukupni su prihodi tvrtke iznosili 628 milijuna kuna i veći su za 23 posto.

Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su povećani za 23,4 posto, na 613,7 milijuna kuna.

Pritom su prihodi od prodaje u Hrvatskoj porasli za 32 posto, na 112 milijuna kuna, dok je izvoz povećan za 22 posto, na 502 milijuna te čini 82 posto prihoda od prodaje.

Kako se navodi u izvješću, ukupni su rashodi Končar D&ST u prvih devet mjeseci iznosili 603,6 milijuna kuna, što je na godišnjoj razini porast za 22,5 posto.

Na kraju rujna vrijednost ugovorenih poslova iznosila je 578 milijuna kuna, što je smanjenje za jedan posto u odnosu na isti dan prethodne godine kada je vrijednost ugovorenih poslova iznosila 582 milijuna kuna.

"Uprava ocjenjuje da je opće stanje društva stabilno. Kontinuirano se provode aktivnosti na boljoj organizaciji, racionalizaciji poslovanja, razvojnim iskoracima, smanjenju troškova, ugovaranju novih poslova te općenito na podizanju konkurentske prednosti Končar D&ST-a na tržištu", navodi se u izvješću. (H)

Povezani članci
08.01.16 Tvrtke i tržišta
Končar potpisao ugovor za HE Vranduk u BiH
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa