Info
Seniko studio
Zaposlenost / plaće
16.03.2015. Lidl nastavlja s pozitivnim trendovima, zaposlenicima povećane plaće za više od 4 posto
250 milijuna kuna investicija, više od 40 milijuna kuna izvoza hrvatskih proizvoda na strana tržišta
Trgovački lanac Lidl Hrvatska poslovnu je 2014. godinu završio postavljajući ljestvicu visoko. 2014-u Lidl je tako obilježio ponovnim povećanjem plaća svojim zaposlenicima za više od 4 posto, početkom programa Razvoj potencijala za sve svoje voditelje trgovina, ali i pozicioniranjem u sami vrh najpoželjnijih poslodavaca. Planirane investicije za 2015. godinu iznose 250 milijuna kuna, a otvorena je i 86-a trgovina u Hrvatskoj.

Lidl je i ove godine od 1. ožujka prosječno povećao plaće za 4,83 posto zaposlenicima u ukupno 86 trgovina i 2 logistička centra, a trend godišnjeg povećanja plaća Lidlovim zaposlenicima započeo je još 2010. godine.

Završetak poslovne 2014. godine Lidl Hrvatska je obilježio vijestima o ostvarenom izvozu hrvatskih proizvoda na inozemna tržišta u iznosu od preko 40 milijuna kuna.

Poslovna 2014. godina za Lidl je bila i puna novosti; prodajna mreža je dostigla broj od 86 trgovina, a pokrenut je i projekt Razvoj potencijala - poseban program individualnog i profesionalnog usavršavanja svih Lidlovih voditelja trgovina kako bi im se osigurale šire sposobnosti upravljanja i vođenja, a uspješnim završetkom programa voditelji trgovina će, uz potpisivanje novih ugovora i veću odgovornost, dobiti i atraktivnije plaće te službene automobile.

Ove je godine Lidl Hrvatska po prvi puta izdao i Zdravstveni bilten čiji je cilj edukacija i savjetovanje Lidlovih zaposlenika o zdravom načinu života i pravilnoj prehrani, te je svim svojim zaposlenicima osigurao besplatan sistematski pregled.

Brigom za svoje zaposlenike trgovački lanac Lidl Hrvatska pozicioniran je u sam vrh ljestvice najpoželjnijih poslodavaca. Kroz svoje programe društveno odgovornog poslovanja, Lidl Hrvatska ove je godine donirao više od 1.5 milijuna kuna putem financijskih sredstava i proizvoda, a nastavak donacijskih programa planiran je i za tekuću poslovnu godinu.
„Naša tvrtka iz godine u godinu niže uspjehe i sve bolje rezultate. Izuzetno smo zadovoljni našom tržišnom pozicijom, a iza nas je godina u kojoj smo posvetili veliku pozornost zadovoljstvu naših radnika - pokrenuli program individualnog i profesionalnog usavršavanja svih naših voditelja trgovina, povećali plaće te dospjeli u sam vrh najpoželjnijih poslodavaca.

Uz to, otvorili smo 86. trgovinu u Hrvatskoj te plasirali hrvatske proizvode na inozemna tržišta u iznosu od preko 40 milijuna kuna, nastavljajući dobru suradnju s domaćim dobavljačima. Ohrabreni ovogodišnjim uspjehom, imamo velike planove i za daljnja ulaganja u 2015. godini, koja bi trebala iznositi oko 250 milijuna kuna.“ - poručili su iz Uprave Lidl Hrvatska.

Od ulaska na tržište 2006. godine, kada je u jednom danu otvoreno 13 trgovina, Lidl je u devet godina svoju prodajnu mrežu proširio diljem Hrvatske otvorivši 86 trgovina i zaposlivši više od 1700 zaposlenika.

Kupci su Lidlove robne marke prepoznali kao proizvode najboljeg omjera cijene i kvalitete, a tvrtka se i u Hrvatskoj potvrdila kao značajan akter tržišta maloprodaje, društveno odgovorna kompanija i kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca.

Povezani članci
14.07.16 DOP
Start@Lidl program – pravi poslovni početak za mlade
27.07.15 Trgovina na malo
Lidl: Jedna zemlja, jedna cijena
20.07.15 Trgovina na malo
Lidl izvezao 70% više hrvatskih proizvoda u prvoj polovici godine
09.10.13 Trgovina na malo
Trgovina na malo i dalje u padu
01.03.13 Zaposlenost / plaće
Lidl povećao plaće zaposlenicima
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa