Edukacija
Seniko studio
Više i visoke škole (državne)
11.09.2014. Veleučilište na dlanu – nova era obrazovanja
Danas je na Veleučilištu Baltazar u Zaprešiću predstavljen pilot projekt „Veleučilište na dlanu“, jedinstveni projekt u obrazovanju putem kojeg će se polaznicima Veleučilišta omogućiti da uz pomoć Apple tableta dožive novi koncept predavanja, učenja i polaganja ispita. Tako će u novoj akademskoj godini po sustavu „učenja na daljinu“ i iPad uređaja, profesori i studenti Veleučilišta Baltazar organizirati nastavu, a vrijeme i mjesto ispita će održati bilo kad i bilo gdje.

Veleučilište Baltazar je od ovo godine dobilo status Veleučilišta zahvaljujući svojim visokokvalitetnim programima i nastavnim kadrom među kojim se ističu i dva predavača s titulom akademika.

Slijedeći trendove obrazovanja prestižnih europskih i svjetskih sveučilišta, Veleučilište Baltazar uvodi Apple tehnologiju u obrazovanje, a u regionalnom smislu službeno postaje Lighthouse School (Škola-svjetionik) – prvi primjer visokoškolske institucije koja kreće s integracijom najmodernije tehnologije u svakodnevnoj nastavi.

„Cilj je ovih promjena kod studenta na zabavan i zanimljiv način razvijati vještine kao što su inovativnost, kreativnost, timski rad i kritičko razmišljanje, a našim profesorima omogućiti da postanu profesori na dlanu – dostupni uvijek i svugdje“ - izjavio je dekan Veleučilišta Baltazar, dr. sc. Vinko Morović.

Oko 120 profesora i studenata specijalističkog diplomskog studija Projektni menadžment i stručnog dodiplomskog studija Menadžment uredskog poslovanja postat će dio pilot projekta i prvi sudionici nove ere obrazovanja.

Studenti na Veleučilištu Baltazar su već upoznati sa sustavom učenja na daljnju Moodle, no od sada će im biti dostupna nova razina tog koncepta obrazovanja, dok će profesori Veleučilišta kroz specijalni program Apple Profesional Development biti educirani i o tome kako pretvoriti aplikacije u konkretan alat za nastavu.

Uz to će svi profesori i studenti sudjelovati u programu One to one gdje će im tijekom cijele akademske godine biti dostupno individualno savjetovanje kako i na koji način najbolje iskoristiti iPad aplikacije za svoje potrebe.

„Studentima Veleučilišta Baltazar ćemo uz najnižu školarinu osigurati i najpovoljniju cijenu iPad uređaja na tržištu. Ovim pilot projektom postepeno ulazimo u eru obrazovanja gdje u konačnici ni fizičko prisustvo na nastavi neće više biti uvjet za studiranje» - naglasio je dekan Morović.
Program učenja na daljinu ili popularni Moodle danas koristi preko 70 milijuna ljudi diljem svijeta, a preko 95% tvrtki navedenih u Fortune 500 i 87% tvrtki navedenih u Global 500 koriste iPad uređaje u redovnom poslovanju.

Tablet uređaji nisu više neuobičajena pojava u obrazovanju, dok alati koje nam današnja tehnologija nudi više ne služe samo za izradu prezentacija i tablica, nego nam omogućuju istraživanje, povezivanje informacija i ljudi, izradu i testiranje prototipova, stvaranje novih tržišta i razvoj poslovanja.

   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa