Robe
Seniko studio
Prehrambeni proizvodi
04.07.2014. Mortadela – kraljica talijanske gastronomije
Nova PIK Mortadela s crnim maslinama zavela prisutne na kulinarskoj radionici „Che buona Mortadela“
Chef Branko Ognjenović uz asistenciju voditeljice Nove TV Mije Kovačić, poznate po svojim gurmanskim preferencijama, održao je kulinarsku radionicu „Che buona Mortadela“.

Kroz zanimljive talijanske recepte, priče iz davnih vremena i fine zalogaje predstavljena je nova PIK Mortadela s crnim maslinama.

Talijanska gastronomija, prepoznata diljem svijeta upravo zbog brojnih delicija i kreativnih jela, s Mortadelom kao glavnom zvijezdom oduševila je sve prisutne na radionici.

PIK Mortadela s crnim maslinama, kao i već dobro poznata Klasična Mortadela, Mortadela sa zelenim maslinama i Mortadela Premier, odlično se uklopila u jednostavne, a opet vrlo atraktivne recepte za tremazzine, focacciu i piadine.

Maštovita jela s PIK Mortadelom, posebno za ovu priliku, osmislio je Chef Branko Ognjenović.

Glavne namirnice uz vrhunsku PIK Mortadelu s crnim maslinama, koja je rađena prema tradicionalnoj talijanskoj recepturi uz neizostavno povjerenje i kvalitetu PIK Vrbovca, odabrane su s mnogo ljubavi kako bi dočarale bogatstvo okusa „cucine italiane“. Lakoća, jednostavnost pripreme, vrhunski sastojci i naglasak upravo na kvaliteti ocrtavali su se u svakom receptu.

Branko Ognjenović je bio vrlo zadovoljan asistencijom Mije Kovačić te je naglasio kako se vidi da je Mija veliki gurman jer s puno ljubavi pristupa pripremi jela.

To je ujedno i najvažnije za uspješan rezultat, no ništa manje nije važno imati i vrhunske namirnice baš poput PIK Mortadele s crnim maslinama koja svojim blagim okusom i aromom Mediterana oduševljava na prvi zalogaj.

Mortadela, perjanica gastronomije regije Emilia-Romagna i njenog središta Bologne, kao namirnica vrlo je zanimljiva i ima dugu povijest. Postoje priče kako su u ovoj deliciji uživali još i stari Rimljani.

Nekoć je Mortadela bila rezervirana samo za bogate zbog velike količine začina koji su se koristili u njenoj izradi, a bili su tada iznimno skupi. Danas zahvaljujući razvoju tehnologije, svi mogu uživati u njenim čarima.

Postoji i više zgodnih verzija kako je ova salama velikog promjera dobila svoje ime – jedna legenda kaže da je Mortadela dobila ime po začinu mirti, jednom od sastojaka, koji se na talijanskom jeziku zove mortella, dok postoji i druga verzija u kojoj ime potječe od latinskog naziva mortarium, što znači usitnjavanje.

Danas je Mortadela poznata i neizostavna delicija svih gurmana, a njen specifičan okus često je oplemenjen raznim dodacima, baš poput PIK-ovih Mortadela sa zelenim i crnim maslinama.

Povezani članci
27.08.12 DOP
Humanitarnom PIK Mortadelom prikupljeno 10.000 kuna
08.12.11 Promocije
U Akademiji vina Klaudio Jurčić održao radionicu
16.05.11 Promocije
Zlatna DLG odličja za PIK Vrbovec Mortadelu i Panona salamu
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa