Info
Seniko studio
Korisne informacije
17.12.2013. U velikoj humanitarnoj akciji Lidla i Hrvatskog Caritasa prikupljeno više od 65.000 proizvoda
Lidl dodatno donirao 100.000 kuna u proizvodima za siromašne obitelji uoči Božića

Danas je u Hrvatskom Caritasu održana tiskovna konferencija tvrtke Lidl Hrvatska i Hrvatskog Caritasa u povodu završetka velike humanitarne akcije „Pomagati je lako!“.

Na konferenciji je objavljeno da je u ovoj plemenitoj akciji na nacionalnoj razini prikupljeno čak 65 tisuća proizvoda, a predstavnici Lidla i Caritasa osvrnuli su se na 4 godine dugu suradnju i mnoge uspješne humanitarne projekte. Također, Lidl je ovom prilikom dodatno uručio donaciju u vrijednosti 100.000 kuna, kako bi siromašnim obiteljima božićne blagdane učinio što ugodnijima.

Božićni blagdani posebno su osjetljivo vrijeme za sve naše sugrađane kojima je prijeko potrebna pomoć, i zato svi moramo brinuti o tome da im pomognemo koliko možemo. Naši kupci pokazali su iznimnu osjetljivost i ove godine prikupili rekordan broj proizvoda za siromašne, pokazavši još jednom da je pomagati uistinu lako. Nadamo se da će i naša dodatna donacija doprinijeti njihovim što ugodnijim blagadanima. – poručili su iz Uprave Lidla.

O rezultatima i uspješnosti provođenja ovogodišnje akcije „Pomagati je lako!“, ali i o dugogodišnjoj suradnji Lidla i Hrvatskog Caritasa kroz druge projekte, na tiskovnoj su konferenciji govorili predsjednik Uprave Lidl Hrvatska Boris Lukšić, ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina, ravnatelj Caritasa Zadarske nadbiskupije vlč. Ivica Jurišić, ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar i tajnica Caritasa Gospićko-senjske biskupije Ivana Bilen.

Velika humanitarna akcija „Pomagati je lako!“ i ove se godine provodila na nacionalnoj razini prikupljanjem prehrambenih i higijenskih proizvoda, a uključivala je sve Lidlove trgovine u Hrvatskoj (84) i sve nad/biskupijske Caritase (17).

Pomoć je usmjerena ustanovama poput primjerice Pučke kuhinje Šibenske biskupije, Centra za prihvat beskućnika u Osijeku, Doma umirovljenika u Velom Lošinju, Caritasove kuće Vukomerec, dječjeg doma u Brezovici, ali i obitelji s više djece, teško bolesnim članom ili bez zaposlenih, invalida, umirovljenika.

Osim ove akcije, Lidl već 4 godine s Caritasom surađuje u projektu „Socijalna košarica – podjela pomoći u naravi“, kojim se Lidlovim prehrambenim i drugim proizvodima u tzv. "socijalnim dućanima" u Gospiću i Zagrebu (Gajnice) pomaže najpotrebnijim građanima u osiguravanju osnovnih životnih potreba.

U povodu završetka ovogodišnje akcije „Pomagati je lako!“, Lidl Hrvatska na konferenciji je simbolično uručio dodatnu donaciju u vrijednosti 100.000,00 kuna u proizvodima, usmjerenu korisnicima pomoći nad/biskupijskih Caritasa.

„Zahvaljujem Lidlu Hrvatska u ime mreže Caritasa u Hrvatskoj na ovom daru. On zorno odražava duh zajedništva u pomaganju i nacionalni karakter ove naše zajedničke akcije. Kad je najteže, jedni smo drugima potrebni – najviše!“ – poručio je mons. Fabijan Svalina.

Povezani članci
18.01.16 DOP
Akcijom „Pomagati je lako!“ prikupljeno više od 30.000 proizvoda za pomoć siromašnima
20.11.15 Zaposlenost / plaće
Boris Lozić - novi predsjednik Uprave Lidl Hrvatska
27.07.15 Trgovina na malo
Lidl: Jedna zemlja, jedna cijena
17.12.14 Vijesti
U velikoj humanitarnoj akciji Lidla i Hrvatskog Caritasa prikupljeno više od 35 000 proizvoda
09.12.14 Vijesti
Lidl četvrtu godinu za redom nositelj prestižnog certifikata Poslodavac Partner
16.09.14 Zdravlje
Donacija vrijedna četvrt milijuna kuna uručena Zajednici za sindrom Down
10.06.14 Korisne informacije
Hrvatski Caritas, Lidl i Unijapapir pokrenuli nacionalnu akciju Spremni za dobro
10.05.14 DOP
Lidl Caritasu uručio donaciju vrijednu više od 100.000 kuna
28.03.13 Zaposlenost / plaće
Lidl ne otkriva točnu cifru, ali kaže: Po visini plaća u maloprodaji, DM je na prvom mjestu, a mi na drugom
11.01.13 Karijere
Predsjednik Uprave Lidla Hrvatska dobio zamjenu jer odlazi u Portugal
02.09.11 DOP
TMC dodijelio "100.000 kuna za 100 obitelji"
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa