Međunarodno poslovanje
Seniko studio
Tvrtke i tržišta
06.06.2013. Konzum otvorio novo dječje igralište u Karlovcu
Konzum do sada izgradio 31 dječje igralište u sklopu projekta „Vratimo djecu na igrališta“

Konzum i u 2013. godini nastavlja s projektom „Vratimo djecu na igrališta“ u sklopu kojeg je do sada izgrađeno i obnovljeno ukupno 30 dječjih igrališta u cijeloj Hrvatskoj. Novo dječje igralište na adresi Marina Držića u Karlovcu, danas su otvorili g. Damir Jelić, gradonačelnik Karlovca, gđa Iva Balent, izvršna direktorica marketinga Agrokor koncerna i g. Gašpar Novak, direktor marketinga Konzuma.

Obnovljeno dječje igralište u Karlovcu smješteno je u urbanom okruženju nebodera u gradskoj četvrti Novi Centar na više od 2.450 m² i ujedno je jedno od najposjećenijih igrališta u ovom gradu. Konzum je ovo igralište opremio sa ukupno 10 novih kombiniranih sprava kao što su klackalice, njihaljke, tobogani, ljuljačke i druge.

Posebna atrakcija je veliki drveni brod smješten u sredini dječjeg igrališta koji uključuje prostor za igru i pješčanik, tobogan, mrežu i penjalice. Ovo karlovačko igralište opremljeno je i sa novom komunalnom opremom - klupama i koševima za smeće kao i sa dvije kombinirane sprave namijenjene za bezbrižnu igru najmlađih uzrasta.

Ispod sprava u sklopu ovog, kao i svih drugih igrališta uključenih u projekt, nalazi se obavezna zona sigurnosti, odnosno 33 m2 specijalne antistresne podloge koja amortizira eventualni pad ili povredu djeteta, a svi sadržaji i igrala objedinjuju najviše standarde i norme sigurnost i kvalitete.

Proizvođač opreme i igrala za dječje igralište je tvrtka KOVA d.o.o., čime Konzum nastavlja tradiciju opremanja igrališta u suradnji s hrvatskim lokalnim proizvođačima opreme i igrala za dječja igrališta. Grad Karlovac pobrinuo se za hortikulturne radove i pripremu terena za montažu novih sprava.

Projekt „Vratimo djecu na igrališta“ pokrenut je prije nekoliko godina i u sklopu njega je do sada izgrađeno i obnovljeno 30 novih dječjih igrališta u svim krajevima Hrvatske, od Osijeka do Dubrovnika.

Novo karlovačko igralište ukupno je 31 dječje igralište obnovljeno u sklopu ovog projekta. Osim izgradnje igrališta, cilj Konzuma je u sklopu ovog projekta promovirati i važnost boravka djece na otvorenom, bavljenja sportom i kvalitetnog druženja s vršnjacima i roditeljima.

Povodom otvorenja, Damir Jelić, gradonačelnik Karlovca je izjavio: „Želim zahvaliti Konzumu na njihovom društveno odgovornom poslovanju. Uvijek je velika radost kada dva partnera učine nešto dobro za djecu, a veselje na licima najmlađih najbolje govori koliko smo u tome uspjeli. I ovo igralište potvrđuje da je Karlovac - grad prijatelj djece.“
Iva Balent, izvršna direktorica marketinga Agrokora izjavila je: „U Agrokor koncernu, naše poslovanje temeljimo na društvenoj odgovornost i brizi za lokalne zajednice u kojima poslujemo.

Ovaj projekt objedinjuje sve to i stvara nova, sigurna i kvalitetna mjesta za igru i druženje u cijeloj Hrvatskoj. Posebno bi se željela zahvaliti gradonačelniku i Gradu Karlovcu na partnerstvu te svim našim kupcima na prijedlozima i podršci koju svakodnevno pružaju ovom projektu.

Upravo zbog njih smo i nastavili sa projektom „Vratimo djecu na igrališta“ i u 2013. godini.

Gašpar Novak, direktor marketinga Konzuma ovom je prigodom istaknuo: „Uređenje novog dječjeg igrališta najavljeno je povodom otvorenja prvog Super Konzuma u Karlovcu, a današnjim otvorenjem ispunili smo to obećanje.

Konzum u Karlovcu posluje više od 11 godina, a u gradu i okolici trenutno imamo 6 prodavaonica koje su sastavni dio života i maloprodajne ponude grada. Vjerujem da smo kroz poklon novog dječjeg igrališta u Karlovcu napravili dodatan iskorak u približavanju našim kupcima na ovom području te im tako na najbolji način zahvalili na njihovoj vjernosti.“

Povezani članci
12.11.16 Istraživanja
Iva Balent primila nagradu za regionalni doprinos kreativnom oglašavanju
03.11.14 Promocije
Završila NIKIforija – veliki program nagrađivanja kupaca u Konzum prodavaonicama
15.10.14 Vijesti
Konzum otvorio novo dječje igralište u Vukovaru
17.03.14 Tvrtke i tržišta
Best Buy Award - Agrokor ponovno apsolutni pobjednik
17.01.14 DOP
Jana otvorila prijavu za humanitarne donacije
04.04.13 Ekologija
EKOZONA Trend Report: Organski uzgojena hrana - velika hrvatska prilika
23.08.12 Sajmovi i izložbe
Počinju 26. Karlovački dani piva
22.08.12 Trgovina na malo
Konzum isplaćuje dividendu, izabrani novi članovi NO-a
11.07.12 Trgovina na malo
Konzum: Lanjska dobit u zadržanu dobit, dividenda iz zadržane dobiti iz 2005.
26.06.12 DOP
Konzum otvorio novo dječje igralište u Dubrovniku
12.03.12 DOP
PIK Vrbovec u humanitarnoj akciji za suzbijanje nasilja među djecom
25.11.11 DOP
Novo Konzumovo dječje igralište otvoreno u Poreču
04.11.11 DOP
Konzum u Sesvetama otvorio novo dječje igralište
25.10.11 DOP
Otvoreno novo dječje igralište na otoku Krku
05.10.11 DOP
Konzum otvorio dječje igralište i u Šibeniku
27.09.11 DOP
Otvoreno novo dječje igralište u Osijeku
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa