Edukacija
Seniko studio
Alternativne (privatne)
14.05.2013. Erste akademija za poduzetnike
„Što se mijenja s ulaskom Hrvatske u EU?"

Povodom skorog pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, Erste banka je danas u Zagrebu za poduzetnike organizirala poludnevno događanje na temu „Što se mijenja s ulaskom Hrvatske u EU? Riječ je o radionici, u okviru projekta Erste Akademija za poduzetnike, koja predstavlja uvodno predavanje o Europskoj uniji i njenim politikama i fondovima, s posebnim naglaskom na male i srednje poduzetnike te promjene koje ih očekuju nakon 1. srpnja.

Na radionici su izlagali i predstavnici tvrtke Vrtovi voća d.o.o., te konzultanti iz tvrtke Superna d.o.o. te su tako poduzetnici imali prilike iz prve ruke čuti iskustva i savjete kako dobiti EU sredstva te kako odobreni projekt uspješno provesti.

„Bankarski sektor će u projektima koji će se financirati iz fondova EU nakon pristupanja biti iznimno važna karika, budući da će se iz sredstva EU moći pokriti samo dio financijske konstrukcije projekta. Projekti koji ne uspiju osigurati adekvatan novčani tijek neće moći biti provedeni, čak i ako su dobili sredstva EU.

Stoga nam je cilj klijentima pravovremno ukazati na ključne elemente od zajedničkog interesa u provedbi projekata EU i razmijeniti relevantna iskustva te tako na praktičan i obostrano koristan način obilježiti ulazak Hrvatske u EU.“, rekla je voditeljica Službe EU deska i internacionalnog deska Erste banke Goranka Crnković Trivić.

Ova stručna radionica predstavlja jednu u nizu radionica pod zajedničkim nazivom Erste akademija - „Što se mijenja s ulaskom Hrvatske u EU?", koje će se tijekom svibnja i lipnja održati diljem Hrvatske. Cilj radionica je upoznati poduzetnike s promjenama koje ih očekuju ulaskom Hrvatske u EU te ih isto tako upoznati s mogućnostima te podrškom koju s europske razine mogu dobiti za svoje poslovanje.

   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa