Edukacija
Seniko studio
Prikazi knjiga
30.11.2012. Izašao prvi broj časopisa „Svijet po mjeri“
„Svijet po mjeri“- časopis za mjeriteljstvo, normizaciju, akreditaciju i ocjenjivanje sukladnosti.

Obavještavamo Vas da je objavljen prvi broj časopisa „Svijet po mjeri“ - časopis za mjeriteljstvo, normizaciju, akreditaciju i ocjenjivanje sukladnosti.

Izdavač časopisa je Hrvatsko mjeriteljsko društvo. Suizdavači su Državni inspektorat, Državni zavod za mjeriteljstvo, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije, Hrvatska akreditacijska agencija, Hrvatski mjeriteljski institut, Hrvatski zavod za norme, Centar za vozila Hrvatske i Plinacro.

Ovaj prvi broj časopisa „Svijet po mjeri“ može se preuzeti na internet stranicama Hrvatskog mjeriteljskog društva www.hmd.hr ili direktno na linku http://www.hmd.hr/index.php/component/content/article/78-časopis/304-svi-članci-časopisa-svijet-po-mjeri .

Riječ je o prvom časopisu za mjeriteljstvo, normizaciju, akreditaciju i ocjenjivanje sukladnosti, koji se integralno bavi infrastrukturom kvalitete. Njegova temeljna zadaća je informiranje i educiranje šire stručne javnosti te povećanje nacionalne svijesti o ulozi koju infrastruktura kvalitete ima za gospodarski razvoj i uključivanje u međunarodno tržište robe i usluga.

Cilj časopisa je informirati zainteresirane čitatelje o stanju tehnike u području infrastrukture kvalitete (mjeriteljstva, normizacije, ispitivanja, ocjene sukladnosti i akreditacije) i pravcima razvoja u tim područjima.

Časopis će pružati gospodarstvu, državnim tijelima te svim zainteresiranim pojedincima i organizacijama odgovarajuće informacije o postupcima koje trebaju primjenjivati kako bi njihovi proizvodi i/ili usluge zadovoljavali zahtjeve za kvalitetom koje međunarodna tržišta očekuju.

   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa