Info
Seniko studio
Ekologija
02.12.2006. Dan Agencije za zaštitu okoliša
Agencija za zaštitu okoliša danas je u Zagrebu proslavila svoj dan, a ravnateljica Savka Kučar Dragičević izrazila je zadovoljstvo postignutim rezultatima, ističući kako se puno napravilo, poglavito u ustrojavanju novih baza podataka i uspostavljanja suradnje s nizom važnih institucija od kojih su dobiveni podatci o okolišu.

Agencija je nezavisna javna ustanova osnovana odlukom Vlade 2002. kao središnje ustanove za prikupljanje, objedinjavanje i obradu podataka o okolišu.

U ovoj godini Agencija je radila na četiri velika područja: jačanju i širenju informacijskoga sustava, izradi izvješća na nacionalnoj razini, izvješćivanju prema međunarodnim institucijama i komunikacijom s javnošću, rekla je Kučar Dragičević.

Ciljevi su joj ustrajati na informatičkom povezivanju i ujednačavanju postojećih baza, suradnja sa institucijama radi osiguranja kvalitetnih podataka, osigurati da informacije o okolišu budu razumljive i dostupne te ispuniti zadatke vezane za zaštitu okoliša u procesu pregovora Hrvatske s EU.

Država tajnica Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva i predsjednica Upravnog vijeća Agencije Josipa Blažević Perušić istaknula je potrebu da se broj zaposlenih stručnjaka u Agenciji udvostruči.

U 2006. ukupno je izrađeno 15 raznih izvješća, među kojima i temeljno Izvješće o stanju okoliša u Hrvatskoj, koje donosi Vlada svake četiri godine, a po prvi puta je posao izrade dodijeljen Agenciji.

U pripremi Hrvatske za članstvo u Eurospkoj agenciji za okoliš (EEA) Agencija za zaštitu okoliša ispunila je obvezu i dostavila više od polovice traženih podataka.

Na svečanosti Dana Agencije nazočili su i njihove kolege iz Slovenije i Austrije. (H)

Povezani članci
03.04.13 Ekologija
'Okoliš je važan i odgovornost svih nas'
17.01.12 Financije i gospodarstvo
Ministarstvo financija: Ugovor o zajmu za tri projekta gospodarenja otpadom
09.04.10 Ekologija
U Bonnu novi pregovori za spas okoliša
25.10.07 Seminari, konferencije
Konferencija o zaštiti okoliša
05.06.07 Ekologija
Agencija za zaštitu okoliša u povodu Svjetskog dana zaštite okoliša
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa