Info
Seniko studio
Karijere
08.11.2011. Sandi Češko najbogatiji Slovenac na novoj ljestvici "Menadžera"
Na vrhu ljestvice "100 najbogatijih Slovenaca", koju svake godine donosi poslovna revija "Menadžer", ove se godine našao poduzetnik Sandi Češko, čija se tvrtka procjenjuje na vrijednost od 200 milijuna eura.

Češko, po fakultetskoj naobrazbi diplomirani politolog, prije 19 godina je pokrenuo sustav izravne prodaje proizvoda preko televizije osnovavši tvrtku "Studio moderna" s još tri osnivača.

Nekoć je s nekolicinom zaposlenih imao u zakupu termine na par slovenskih televizijskih postaja, prodajući napravu za relaksaciju kralježnice "kozmodisk" i madrace "dormeo".

Danas cijela skupina "Studio moderna" zapošljava oko 4000 ljudi i u zakupu ima 300 sati prodajnog programa dnevno, pa je tvrtka najveća u toj djelatnosti u srednjoj i istočnoj Europi, objavili su slovenski mediji.

Iako je sjedište tvrtke od prije nekoliko godina u Nizozemskoj, a najveće prihode ostvaruje u Rusiji, Ukrajini, Rumunjskoj i Poljskoj, uspjeh Sandija Češka i rast njegove tvrtke u Sloveniji se često ističe kao primjer poslovnog uspjeha do kojeg se može doći s dobrom idejom i od lokalne tvrtke razviti multinacionalnu kompaniju koja djeluje u dvadesetak država.

Tržišna vrijednost Češkove kompanije, prema ljestvici revije "Menadžer", za 135 posto je veća nego prošle godine, a prije dvije godine procjenjivana je na samo 19 milijuna eura.

Češko je na ljestvici najbogatijih slovenskih poduzetnika smijenio do sada uvijek prvog Mirka Tuša, osnivača i vlasnika trgovačkog lanca "Tuš", koji se sada sa 100 milijuna eura nalazi na četvrtom mjestu ljestvice najbogatijih.

Ukupna vrijednost imovine poduzeća "100 najbogatijih Slovenaca", prema procjeni revije "Menadžer", iznosi 2,5 milijarde eura i nije smanjena u odnosu na prošlu, a najveći pad vrijednosti svoje imovine doživjeli su vlasnici tvrtki koje se bave građevinarstvom i nekretninama. (H)

Povezani članci
28.06.12 Vijesti iz regije
Slovenija 'izbrisanima' mora platiti 500 mil eura!
04.08.11 Tvrtke i tržišta
Igor Lah objavio ponudu za preuzimanje Pivovarne Laško
15.07.11 Tvrtke i tržišta
Dioničari Pivovarne Laško za dva tjedna o prodaji Fructala i Mercatora
14.07.11 Tvrtke i tržišta
Banke zajedno u prodaju Pivovarne Laško
11.07.11 Vijesti iz regije
Najava preuzimanja Laškog protresla učmalu Ljubljansku burzu
08.07.11 Vijesti iz regije
Slovenski tajkun Igor Lah želi preuzeti Pivovarnu Laško
27.12.10 Vijesti iz regije
Slovenija povećava porez na bogate
03.11.10 Vijesti iz regije
Mirko Tuš i dalje najbogatiji Slovenac
14.09.10 Vijesti iz regije
Slovenija: 30 najvećih polugodište završilo sa 6,2 mlrd eura prihoda i 57 mil. eura dobiti
06.09.10 Vijesti iz regije
Najbogatiji Slovenac traži pomoć vlade?
03.09.10 Trgovina na malo
Tuš holding duguje bankama i dobavljačima 670 mil. eura
04.11.09 Karijere
Mirko Tuš ostao najbogatiji Slovenac
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa