Trgovina
Seniko studio
Trgovina motornim vozilima
21.09.2011. Jaguar Land Rover otvara 750 radnih mjesta
Jaguar Land Rover odlučio je kroz sljedećih 5 godina ulagati 1,5 milijardi funti godišnje kako bi usavršio razvoj novih proizvoda

Proizvođač luksuznih automobila Jaguar Land Rover (JLR), najavio je otvaranje 750 novih radnih mjesta u novoj tvornici za proizvodnju motora s niskom emisijom štetnih plinova u blizini engleskog grada Wolverhampton, prenosi BBC.

Projekt proizvodnje motora s niskom emisijom štetnih plinova, vrijedan 355 milijuna funti, pozdravila su engleska vlada i sindikati, a izvršni direktor JLR-a Ralf Speth, izjavio je kako takva odluka predstavlja izazov i za cijelu kompaniju.

Speth je također dodao kako se 750 novih radnim mjesta odnosi na visokokvalificirane inženjerske i proizvodne poslove unutar proizvodnog pogona JLR-a, uključujući i više stotina proizvodnih radnih mjesta u cjelokupnom lancu opskrbe diljem Ujedinjenog Kraljevstva.

JLR je također odlučio kroz sljedećih 5 godina ulagati 1,5 milijardi funti godišnje za razvoj novih proizvoda, a proizvodnjom novog četverocilindričnog motora kojim se kupcima nude vrhunske i ekološki prihvatljive performanse, kompanija se nada postići puni potencijal i branda Jaguar i branda Land Rover.

Planirana proizvodnja i otvaranje navedenih radnih mjesta započeti će početkom sljedeće godine, a o dobrodošlici ovog projekta cjelokupnom britanskom gospodarstvu, govori i odluka vlade o subvencioniranju istoga u iznosu od 10 milijuni funta.

Inače, JLR koji je u vlasništvu indijske kompanije Tata Motors ostvario je u prvom kvartalu ove godine bruto dobit od 1,1 milijardu dolara, što je porast za 14,6 milijuna funti u odnosu na prošlu godinu. (Bankamagazin)

Povezani članci
25.04.08 Vijesti iz svijeta
EU odobrio Tata Motorsu kupnju Jaguara i Land Rovera
09.04.08 Trgovina motornim vozilima
Prodaja Fordovih vozila u Kini porasla za 47 posto
26.03.08 Trgovina motornim vozilima
Ford prodaje Land Rover i Jaguar indijskom Tata Motorsu
15.10.07 Trgovina motornim vozilima
Ford uskoro prodaje britanske luksuzne brandove
27.08.07 Trgovina motornim vozilima
Indijski Tata Group želi od Forda kupiti Land Rover i Jaguar
07.08.07 Trgovina motornim vozilima
Ford do kraja rujna prima ponude za kupnju Jaguara i Land Rovera
29.05.07 Trgovina motornim vozilima
Ford razmatra prodaju Volva
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa