Trgovina
Seniko studio
Promocije
04.11.2010. Predstavljena monografija”Iločki traminac - Princ s Principovca”
U Preporodnoj dvorani u Zagrebu jučer je održana svečana promocija monografije ”Iločki traminac - Princ s Principovca” i nove linije vrhunskih vina Principovac.

Monografiju i njen značaj, kao i važnost traminca za iločki kraj, uzvanicima su predstavili direktor Agrokor vina, Đuro Horvat, urednik nakladničke kuće Golden Marketing, Omer Rak, te prof. Nikola Mirošević s Agronomskog fakulteta, glavni urednik i jedan od autora monografije.

Predstavljanju je nazočio i Petar Čobanković, ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, koji je naglasio kako ova monografija predstavlja značajan korak naprijed u promociji domaće proizvodnje i domaćih vina. Dodao je kako je u uvjetima globalizacije i buduće sve veće konkurencije u sektoru vina važno istaknuti sve naše specifičnosti i sve ono po čemu su vina Hrvatske prepoznatljiva, počevši od područja uzgoja vinove loze do krajnjeg proizvoda – vina.

”Iločki traminac - Princ s Principovca” monografija je o Tramincu, vinu iločkog područja koje njeguje dugu tradiciju proizvodnje ove sorte vina. Principovac je ime od višestrukog značaja jer osim što je naziv ladanjskog imanja u vlasništvu Iločkih podruma, označava i vrhunski vinogradarski položaj, te predstavlja brand vina najviše kvalitete, kaže se u priopćenju Agrokora.

Monografija daje kronološki presjek povijesti vinogradarstva i vinarstva u Iloku, te kroz niz zanimljivih podataka o vinu i njegovom uzgoju, raznim čimbenicima koji utječu na njegovu kakvoću, povijesnu i geografsku mapu predstavlja iločki Traminac kao vino prepoznatljivo već gotovo 200 godina sa svim značajkama iločkog terroira.
Mnoštvo slikovnog materijala čitatelju će svakako upotpuniti doživljaj i dočarati vinogradarstvo na ovim prostorima danas, ali i donijeti dašak prošlosti. Osim svoje edukativne vrijednosti, ova monografija bit će i odličan poklon gostima iz inozemstva jer je tiskana dvojezično na hrvatskom i engleskom jeziku.

Nova vina iz linije Principovac gostima je prezentirao Mladen Papak, direktor Iločkih podruma koji je ujedno i jedan od autora monografije.

Brand Principovac u svojoj ponudi ima isključivo vrhunska vina iz tzv. ultra premium kategorije. Do sada su taj brand predstavljale dvije etikete - Principovac ledena berba i Principovac izborna berba bobica. Na ovoj promociji kušala su se i dva nova vina branda, Principovac graševina 2008. i Principovac traminac 2008.

Traminac Principovac 2008. je vrhunsko, poluslatko vino zlatno žute boje, uljnato gusto, intenzivnog i bogatog mirisa na ružu i muškate - tipično sortno prepoznatljivo, punog, harmoničnog i slatkastog okusa. Traminac Principovac je elegantno vino, vrhunske kakvoće, uz kojega se može uživati samostalno, ali i uz profinjene i suptilne deserte.

Principovac Graševina 2008. je vrhunsko poluslatko vino boje starog zlata, sa snažnim i plemenitim mirisom u kojem dominira prosušeno-kandirano voće, med i plemenita plijesan. Okus je bogat, kompleksan i harmonično slatkast te dugo ostaje u ustima, a na kraju se osjeti profinjena gorčina. Ova graševina je plemenito, kompleksno, bogato i rasno vino za posebne prigode, a pogodno i za samostalno uživanje bez hrane. U ovome vinu se na suptilan način osjete osobine kasno brane graševine.

Povezani članci
13.12.12 Prehrambeni proizvodi
Ledena berba u vinogradima "Iločkih podruma"
26.09.12 Financije i gospodarstvo
Berba grožđa na iločkom području u punom jeku
29.08.12 Tvrtke i tržišta
Počela berba grožđa u vinogradima Iločkih podruma
23.05.12 Promocije
Nagrade za vina Iločkih podruma
13.03.12 Financije i gospodarstvo
Hrvatske vinare čekaju teški dani u Europskoj uniji
19.01.12 Sajmovi i izložbe
Hrvatska vina na prezentaciji u Austriji
08.12.11 Promocije
U Akademiji vina Klaudio Jurčić održao radionicu
12.08.11 Turizam
"Iločka berba grožđa" od 27. kolovoza do 4. rujna
29.05.11 Promocije
Gary Vaynerchuk gostovao u Akademiji Agrokor vina
14.04.11 Promocije
Priznanja Vinitaly vinima Agrolagune, Iločkih podruma i Podruma Belje
15.03.11 Promocije
Vinu Podruma Mladina zlatna medalja na ocjenjivanju u Parizu
02.03.11 Promocije
Agrokorovim vinima nagrade na sajmu GAST
17.11.10 Promocije
Agrokor vina osvajaju američko tržište
17.12.07 Turizam
Promocija hrvatskih vina u Austriji
07.08.07 Tvrtke i tržišta
Iločki podrumi: Ove godine 4 milijuna litara vina
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa