Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+
RSS
Međunarodno poslovanje
Trgovina
Robe
Edukacija
Potrošači
O marketingu
Info
Naslovnica
Naslovnica
>>
Info
>>
Sajmovi i izložbe
Četvrtak, 02.05.2024
Info
Carine
Inspekcijske službe
Ekologija
Korisne informacije
Karijere
Financije i gospodarstvo
Sajmovi i izložbe
Zaposlenost / plaće
Korisni linkovi
Osiguranja
Statistika
Zdravlje
Vijesti iz svijeta
DOP
Vijesti iz regije
Seniko studio
Kontakt
Oglašavanje
Časopis
O nama
Impressum
Sajmovi i izložbe
07.08.2010.
Održana gastronomska priredba Pazin Gastro
Riječ je o manifestaciji koja promovira kulturu kuhanja jela spravljenih na tradicionalan ali i suvremen način od originalnih domaćih istarskih namirnica
U organizaciji Grada Pazina i Agencije za ruralni razvoj Istre (AZRRI), jučer je u tom istarskom gradu održan drugi po redu gastronomski event Pazin Gastro.
Riječ je o manifestaciji koja promovira kulturu kuhanja jela spravljenih na tradicionalan ali i suvremen način od originalnih domaćih istarskih namirnica, kao što je u ovom slučaju meso istarskog boškarina. Publiku je pritom svojom animacijom zabavljao Mario Battifiaca.
Kao glavni cilj održavanja ovog gastro događanja organizatori navode ideju i potrebu očuvanja autohtone istarske kužine satkane od izvornih recepata.
Ove se godine natjecanje u spravljanju specijaliteta od boškarinovog mesa održalo između osam timova koje su sačinjavali članovi pojedinih pazinskih udruga, ustanova u Pazinu te domaćih tvrtki.
Na kuharskom 'bojnom polju' borili su se timovi Purisa, Kamena, Grada Pazina, AZRRIja, udruga iz područja sporta i kulture, predstavnici pojedinih javnih ustanova iz Pazina te predstavnici Udruge obrtnika.
Natjecanje u pripremi specijaliteta od istarskog goveda-boškarina započelo je izvlačenjem zadataka (vrsta jela) koje su timovi morali naknadno kuhati.
Tako su gosti mogli uživati u tripicama s palentom i jetrici u šugu. Mentori timova, koji su ujedno bili i dio žirija, redom su poznati kuhari i gastro stručnjaci.
Spravljena jela, od mesa boškarina i određeni prilog, prodavani su na licu mjesta za 10 kuna, a sav prihod donirao se u humanitarne svrhe za Društvo tjelesnih invalida Pazin.
Titulu najbolje spravljenog jela ponijela je ekipa Gradskih ustanova.
Povezani članci
21.03.12
Sajmovi i izložbe
Otvoren međunarodni sajam GAST
Međunarodno poslovanje
|
Trgovina
|
Potrošači
|
Edukacija
|
Robe
|
O marketingu
|
Info
Opći uvjeti korištenja
|
O nama
|
Impressum
Copyright(c) 2006, Sva prava pridržana.
Design by:
Stedas
Geared by:
Corvus CMS
Tražilica
Upiši pojam
Newsletter
Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!
E-mail:
Anketa
Hoće li 2016. godina napokon biti bolja?
1. Svakako će biti bolja!
2. Ne očekujem veće pozitivne pomake.
3. Ne vjerujem da će biti bolja.