Info
Seniko studio
Sajmovi i izložbe
07.08.2010. Održana gastronomska priredba Pazin Gastro
Riječ je o manifestaciji koja promovira kulturu kuhanja jela spravljenih na tradicionalan ali i suvremen način od originalnih domaćih istarskih namirnica

U organizaciji Grada Pazina i Agencije za ruralni razvoj Istre (AZRRI), jučer je u tom istarskom gradu održan drugi po redu gastronomski event Pazin Gastro.

Riječ je o manifestaciji koja promovira kulturu kuhanja jela spravljenih na tradicionalan ali i suvremen način od originalnih domaćih istarskih namirnica, kao što je u ovom slučaju meso istarskog boškarina. Publiku je pritom svojom animacijom zabavljao Mario Battifiaca.

Kao glavni cilj održavanja ovog gastro događanja organizatori navode ideju i potrebu očuvanja autohtone istarske kužine satkane od izvornih recepata.
Ove se godine natjecanje u spravljanju specijaliteta od boškarinovog mesa održalo između osam timova koje su sačinjavali članovi pojedinih pazinskih udruga, ustanova u Pazinu te domaćih tvrtki.

Na kuharskom 'bojnom polju' borili su se timovi Purisa, Kamena, Grada Pazina, AZRRIja, udruga iz područja sporta i kulture, predstavnici pojedinih javnih ustanova iz Pazina te predstavnici Udruge obrtnika.

Natjecanje u pripremi specijaliteta od istarskog goveda-boškarina započelo je izvlačenjem zadataka (vrsta jela) koje su timovi morali naknadno kuhati.

Tako su gosti mogli uživati u tripicama s palentom i jetrici u šugu. Mentori timova, koji su ujedno bili i dio žirija, redom su poznati kuhari i gastro stručnjaci.

Spravljena jela, od mesa boškarina i određeni prilog, prodavani su na licu mjesta za 10 kuna, a sav prihod donirao se u humanitarne svrhe za Društvo tjelesnih invalida Pazin.

Titulu najbolje spravljenog jela ponijela je ekipa Gradskih ustanova.

Povezani članci
21.03.12 Sajmovi i izložbe
Otvoren međunarodni sajam GAST
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa