Edukacija
Seniko studio
O srednjim školama - vijesti
25.03.2010. Projekt zagrebačke IX. gimnazije hrvatski predstavnik na Forumu nastavnika u Berlinu
Ovaj projekt odabran je na natjecanju „Primjena računala u obrazovanju“, koje je provedeno u okviru programa „Suradnici u učenju“ nastalog na temelju suradnje Microsofta i Agencije za odgoj i obrazovanje

Tijekom European Innovative Education Foruma, koji je jučer započeo u Berlinu, svoje obrazovne projekte u kojima se tehnologija koristi na inovativan i kreativan način predstavlja više od 200 nastavnika iz 40 europskih zemalja.

Hrvatsku na Forumu predstavlja projekt „Greetings from the world“ namijenjen učenju engleskog jezika kroz suradnju s učenicima i školama iz inozemstva, autorice Arjane Blažić iz IX. gimnazije u Zagrebu.

Ovaj projekt odabran je na natjecanju „Primjena računala u obrazovanju“, koje je provedeno u okviru programa „Suradnici u učenju“ (PIL - Partners in Learning) u Republici Hrvatskoj. Na ovogodišnjem natjecanju je sudjelovalo 35 nastavnika i učitelja s 30 prijavljenih obrazovnih projekata.

„Već prvi pogled na predstavljene radove pokazuje koliko je velik kreativni potencijal nastavnika i koliko je važno neumorno i stalno predstavljati našoj obrazovnoj zajednici, ali i čitavoj javnosti iznimna postignuća skromnih i marljivih ljudi poput Arjane“, istaknula je Željka Knezović, viša savjetnica za informatiku u Agenciji za odgoj i obrazovanje koja je ujedno i članica međunarodnog ocjenjivačkog suda na berlinskom Forumu.

„Vjerujemo u ogroman potencijal informacijskih i komunikacijskih tehnologija u razvoju novih načina učenja i poučavanja te realizaciji osobnih potencijala nastavnika i učenika. Novo društvo 21. stoljeća postavlja pred obrazovne sustave u čitavoj regiji slične zahtjeve: kvalitetno osposobljavanje današnjih učenika za aktivno sudjelovanje u globalnom i brzorazvijajućem društvu. Microsoft je predan suradnji s obrazovnom zajednicom kroz koju promičemo upravo inovativne i kreativne oblike korištenja tehnologije u nastavi, jer vjerujemo da na taj način pomažemo ostvarenju navedenog cilja na korist svih“ istaknuo je Teo Milev, Microsoftov regionalni voditelj programa „Suradnici u učenju“ za srednju i istočnu Europu.
Innovative Education Forum je međunarodno okupljanje nastavnika koji koriste računala u obrazovanju na inovativan i kreativan način, koje organizira Microsoft u okviru programa „Partners in Learning“.

Zagreb je bio domaćin ovakvog okupljanja u ožujku 2008. godine, a ostali ovakvi skupovi održani su još u Londonu, Stockholmu, Talinnu, Parizu i Beču.

Natjecanje „Primjena računala u obrazovanju“ održava se u Hrvatskoj od 2007. godine u suradnji Agencije za odgoj i obrazovanje, Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet i Microsofta Hrvatska na programu „Suradnici u učenju“, uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske.

Povezani članci
21.09.12 DOP
Predstavljen Microsoft YouthSpark
19.07.12 Vijesti iz svijeta
Microsoft potvrdio: Windows 8 izlazi u listopadu
27.01.12 Korisne informacije
Bill Gates uručio stipendije hrvatskim studentima
11.01.12 Više i visoke škole (državne)
Studenti u pohodu na svjetsko tržište mobilnog softvera
14.03.11 Seminari, konferencije
Microsftovi WinDays11 od 4. do 8. travnja u Rovinju
19.05.10 Više i visoke škole (državne)
Održano finale Imagine Cupa u Varaždinu
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa