Info
Seniko studio
Vijesti iz regije
24.03.2010. Utrka za TE Tuzla počinje krajem ožujka
Javni poziv za pretkvalifikacijski natječaj bit će objavljen 30. ožujka, od kada će teći rok od 45 dana u kojem će se zainteresirane kompanije i konzorciji moći prijaviti

U Elektroprivredi BiH očekuju kako će se na međunarodni javni poziv za pretkvalifikacije za izbor strateških partnera za izgradnju termobloka 7 u Termoelektrani Tuzla javiti desetak kompanija ili konzorcija, pišu u srijedu banjalučke Nezavisne novine.

Izgradnja termobloka 7 u Termoelektrani Tuzla je investicija vrijedna 840 milijuna eura, a prema programu izgradnje elektroenergetskih objekata u FBiH, njegova gradnja trebala bi početi 2012, a završiti 2017.

"Očekujemo zanimanje investitora, ali ne kao prilikom prošlog javnog poziva za izgradnju elektroenergetskih objekata kada se prijavilo 37 kompanija", najavio je Amer Jerlagić, direktor Elektroprivrede BiH.

Javni poziv za pretkvalifikacije bit će objavljen 30. ožujka, od kada će teći rok od 45 dana u kojem će se zainteresirane kompanije i konzorciji moći prijaviti. U drugoj fazi bit će biran najbolji ponuditelj, a rok za izbor bit će utvrđen 45 dana od dana raspoloživosti dokumentacije.

S izabranim strateškim investitorom bit će formirano zajedničko poduzeće, a FBiH ostat će vlasnik resursa. Povrat uloženih sredstava biće izvršen u električnoj energiji u roku od 20 godina ili dulje, ovisno od dogovora.

Na javni će se poziv moći prijaviti kompanije koje imaju godišnji prihod od pet milijardi eura, energetske objekte instalirane snage 400 MW, u posljednje tri godine ostvarile su dobit od minimalno 400 milijuna eura, a raspolažu s 500 milijuna KM sredstava za realizaciju investicije ili mogu osigurati kreditno zaduženje u tom iznosu.

Blok 7 TE Tuzla trebao bi mati instaliranu snagu od 450MW, te toplotnu snagu od 320 MW. (Bankamagazin)

Povezani članci
01.11.12 Financije i gospodarstvo
HEP u utrci za gradnju novog bloka termoelektrane Tuzla
03.10.12 Vijesti iz regije
HEP u konzorciju na natječaju za dogradnju TE Tuzla
30.12.10 Vijesti iz regije
BiH za sedam godina neće imati dovoljno struje za vlastite potrebe
30.10.07 Vijesti iz svijeta
Kuvajtski šeik zainteresiran za Tuzlanski aerodrom
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa