Seniko studio
Vijesti
03.09.2009. Obrtnici na 42. Međunarodnom obrtničkom sajmu u Celju
Obrtnici će, pod pokroviteljstvom HOK-a, ove jeseni organizirano nastupiti na tri međunarodna sajma u zemlji i inozemstvu: po prvi puta u jesenskom terminu Zagrebačkog velesajma na 51. Međunarodnom sajmu obrtništva (51. MOS) od 15. do 19. rujna, potom na Jesenskom sajmu u Grazu 26. rujna do 4. listopada i na Generalnom bosanskohercegovačkom sajmu ZEPS 2009. u Zenici (6.-11. listopada).

Na ovogodišnjem 42. Međunarodnom obrtničkom sajmu (MOS) u Celju (Republika Slovenija), www.ce-sejem.si koji će se održati od 9. do 16. rujna 2009. godine, nastupit će i osam hrvatskih izlagača (od kojih 5 novih), u organizaciji i pod pokroviteljstvom Hrvatske obrtničke komore (HOK), koja sufinancira 50% iznosa troškova izlaganja.

Obrtnici različitih djelatnosti po četrnaesti put izlažu na skupnoj izložbi HOK-a u paviljonu L1 (prvi kat), na površini od 50 m2, predstavljajući se putem uzoraka, promotivnih materijala i neposrednim kontaktima s partnerima i dobavljačima.

Ove godine hrvatski izlagači na skupnoj izložbi HOK-a predstavljaju umjetničke i industrijske odljevke od obojenih metala (strojno obrađene), metalne proizvode i proizvode od plastificiranog metala, prerađevine od plastičnih masa, proizvodnju i servisiranje automatskih i poluautomatskih strojeva za pakiranje i zamatanje, proizvode ručno izrađene i oslikane ukrasne, uporabne i umjetničke keramike i unikatnih suvenira, potom dječju opremu od haljinica, košuljica, papučica i prekrivača do dječjih kolica i krevetića i drugih svakodnevnih potrepština za majke i bebe te proizvode zlatnog i srebrnog nakita. I turističke usluge hrvatskih izlagača ovoga su puta zastupljene na Celjskom sajmu sa svojim jedinstvenim ugođajem, stilom, tradicijom, kvalitetom i luksuzom.
Među stalnim i renomiranim izlagačima na međunarodnim sajmovima su: «DUNI» ljevaonica obojenih metala», iz Kumrovca, vlasnika Dragutina Ulame, čija ljevaonica nudi strojnu obradu obojenih metala i paletu novih proizvoda od obojenog metala, potom „Zlatarna Križek», iz Velike Gorice, vlasnika Vladimira Križeka - obrt za proizvodnju zlatnog i srebrnog nakita (osnovan 1935.), koji drži sam vrh kvalitete u izradi zlatnog i srebrnog nakita, plasirajući svoje proizvode i na niz međunarodnih tržišta (u Nizozemsku, Njemačku, Austriju, Bosnu i Hercegovinu, a odnedavno započinje poslovanje i izvoz na tržište Rusije), te Hrvatski savez obrtničkih zadruga.

Na ovogodišnjem celjskom MOS-u je i pet novih izlagača, koji žele pronaći partnere za slovensko i europsko tržište: „PROMEGA- metaloprerađivačka i trgovačka radnja“, vl. Maria Kiseljaka iz Radoboja, koji će se predstvaiti proizvodnjom i plastifikacijom metalnih proizvoda i obradom metala po narudžbi kupaca; „KERA-TIMS - proizvodnja keramike i trgovina“, vl. Mladena Savića uz Bedekovčine, koji proizvodi i prodaje preko 300 proizvoda od keramike, ručno oslikane te oblikovane po željama kupaca i vlastitim dizajnerskim zamislima (od motiva gradova i turističkih znamenitosti do minijatura povijesnih i kulturnih objekata); potom „Dječji salon Pinokio“, vl. Tanje Dijanošić iz Ludbrega koja proizvodi i trguje dječjom opremom za krštenje djeteta (haljinice, košuljice, papučice i prekrivači) te svom ostalom dječjom opremom od dječjih kolica i krevetića, pa do svakodnevnih potrepština za majke i bebe.

„Milenij hoteli d.o.o.“, iz Opatije uspješan su hrvatski hotelski brand koji svojim ugođajem i stilom odražava tradiciju i kvalitetu luksuzne klasike (velike terase s pogledom na more, balkoni ispunjeni cvijećem, prostrane i ugodno opremljene sobe savršena su prilika za bezbrižan i opuštajući odmor). Obrt «PNEO», vl. Marija Kolmana iz Biškupeca Zelinskog, proizvodi automatske i poluautomatske strojeve za pakiranje i zamatanje te is servisira i pruža usluge pakiranja koristeći mikroprocesorsko upravljanje i automatizaciju uz tih rad i malu potrošnju energije.
***

Za vrijeme trajanja 42. MOS-a u Celju, u organizaciji Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) 14. rujna održat će se poslovni razgovori poduzetnika na kojima sudjeluje i 9 obrtnika članova Hrvatske obrtničke komore, te predstavnici obrta i poduzeća iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Italije, Srbije, Mađarske, Kosova, Njemačke i Austrije.

***

Obrtnici će, u organizaciji HOK-a, ove jeseni zajednički nastupiti prvi puta u jesenskom terminu Zagrebačkog velesajma na 51. Međunarodnom sajmu obrtništva (51. MOS) od 15. do 19. rujna, potom na Jesenskom sajmu u Grazu 26. rujna do 4. listopada i na Generalnom bosanskohercegovačkom sajmu ZEPS 2009. u Zenici (6.-11. listopada 2009.).

Povezani članci
25.09.12 Vijesti
Hrvatski obrtnici na Jesenskom međunarodnom sajmu u Grazu
12.09.12 Vijesti
Hrvatski obrtnici na 45. MOS-u u Celju
29.09.11 Vijesti
HOK: 15 hrvatskih izlagača na jesenskom sajmu u Grazu
15.09.11 Sajmovi i izložbe
MOS u Celju posjetilo 137.000 posjetitelja
01.09.11 Vijesti
Na 44. MOS-u u Celju nastupa i 18 hrvatskih obrtnika
31.03.11 Vijesti
Idući tjedan Međunarodni obrtnički sajam na ZV-u
02.03.11 Sajmovi i izložbe
Osječki proljetni sajam od 4. do 6. ožujka
03.02.11 Vijesti
Predstavljen Novosadski sajam
20.09.10 Vijesti
Hrvatski obrtnici na Jesenskom međunarodnom obrtničkom sajmu u Grazu
02.09.10 Vijesti
Hrvatski obrtnici na sajmu u Celju
26.08.10 Vijesti
Hrvatsko gospodarstvo nastavlja se širiti u Srbiji
25.08.10 Vijesti
Hrvatski izlagači na sajmu u Subotici
08.04.10 Vijesti
Veliki interes obrtnika za nastup na Mostarskom sajmu
29.09.09 Vijesti
Dan Hrvatske na međunarodnom sajmu u Grazu
25.09.09 Vijesti
Hrvatski obrtnici na sajmu u Grazu
15.09.09 Vijesti
U sklopu JMZV-A otvoren 51. MOS
09.09.09 Vijesti
Hrvatski obrtnici na 42. obrtničkom sajmu u Celju
27.01.09 Vijesti
Hrvatski obrtnici na Muscat festivalu u Omanu
15.01.09 Sajmovi i izložbe
MAWEV Show - The turbocharger za građevinarstvo
20.11.08 Vijesti
Zagreb: Susret regionalnih obrtničkih asocijacija
02.10.08 Vijesti
Hrvatski obrtnici na sajmu u Zenici
30.09.08 Vijesti
Mesić: Potaknuti suradnju Hrvatske i Štajerske na lokalnoj razini
25.09.08 Vijesti
Hrvatski obrtnici na sajmu u Grazu
06.03.08 Sajmovi i izložbe
Sedam hrvatskih tvrtki na sajmu prehrane u Barceloni
11.10.07 Vijesti
Hrvatski obrtnici od 16. do 21. listopada na sajmu u Zenici
27.09.07 Vijesti
Obrtnici na Jesenskom sajmu u Grazu
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa