HOK
Seniko studio
HOK
05.06.2006. O HOK-u
Hrvatska obrtnička komora osnovana 1852. godine i svoju tradiciju promocije zaštite obrtnika ima i danas, nakon više od 160 godina svoje burne prošlosti.

U zaštiti i promicanju interesa obrtnika, Hrvatska obrtnička komora ima vrlo dobru suradnju s Hrvatskim Saborom i Vladom Republike Hrvatske a posebice u donošenju propisa i kreiranju mjera gospodarske politike. Kao partneri Hrvatskog sabora i Vlade trajni nam je cilj stvarati uvjete za bolji razvoj obrtništva i gospodarstva u cjelini. Zato Komora sve više razvija svoju poslovnu funkciju, kako bi postala učinkovit servis hrvatskim obrtnicima u rješavanju njihovih svakodnevnih poslovnih problema od samog početka, to jest otvaranja obrta.

Posebnu pozornost Hrvatska obrtnička komora posvećuje obrazovanju učenika za potrebe obrtništva, kako bi se smanjilo zaostajanje za razvijenom Europom. U tu svrhu usko surađuje s nadležnim ministarstvima te Hrvatskom gospodarskom komorom te srednjim strukovnim školama.

Sjedište Hrvatske obrtničke komore je u Zagrebu, Ilica 49, a nalazi se u zgradi Matice Hrvatskih obrtnika koju su 1939. godine izgradili hrvatski obrtnici.

Hrvatska obrtnička komora je samostalna stručno poslovna organizacija obrtnika koja je osnovana radi promicanja, usklađivanja i zastupanja zajedničkih interesa obrtništva.

   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa