HOK
Seniko studio
Vijesti
14.09.2016. Hrvatski obrtnici na 49. Međunarodnom obrtničkom sajmu u Celju
S otvorenja sajma
S otvorenja sajma
Na 49. Međunarodnom obrtničkom sajmu (MOS) u Celju, svoje je proizvode predstavilo i 26 hrvatskih obrtnika, u organizaciji i pod pokroviteljstvom Hrvatske obrtničke komore (HOK).

Na otvorenju se prisutnima obratio predsjednik slovenske vlade dr. Miro Cerar. »To je naš zajednički uspjeh. To si moramo napokon početi priznavati. I moramo konačno reči, da možemo. Istina je, da smo kritični, polemični i da se ne smijemo samo žaliti. Slovenija može,« optimističan je bio Cerar. Izlagače sajma je pozvao, da gledaju naprijed, da ne zaborave na mlade kao ni na starije.

Kako je ocjenio, žurno trebaju razvoj i modernizaciju što si je zadao u zadatak zajedno s ministrima. »Kao premier moram gledati na sve segmente društva, sve treba uskladiti i nitko ne može napredovati sam ili na na račun drugih. Svi smo mi dio tog velikoga organizma, pa ne smijemo ni na koga u tom procesu zaboraviti,« dodao je.
Dolazak delegacije na hrvatski štand
Dolazak delegacije na hrvatski štand
Bio je to 21. nastup hrvatskih obrtnika na sajmu u Celju, a od 26 izlagača njih je troje nastupilo po prvi put. HOK uz organizaciju nastupa i praćenje obrtnika na sajmu u Celju, sufinancira nastup svojih članova s 30 posto troškova standardno uređenog izložbenog prostora.

Sajam je posjetio tehnički ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat koji je kazao kako je on interesantan za hrvatske obrtnike i poduzetnike te kako je to mjesto na kojem se stječu novi poslovni kontakti.
Rekao je i kako je na sastanku sa slovenskim ministrom za gospodarski razvoj i tehnologiju Zdravkom Počivalšekom dogovorio partnerski odnos u kojem će se sljedeće godine prvi puta kao zemlja partner pojaviti Hrvatska.

Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec, tijekom obilaska izložbe i hrvatskih izlagača kazao je kako HOK potiče svoje članove da izlaze na sajmove, posebice one koji imaju proizvod i uslugu s kojom mogu osvojiti zahtjevno europsko tržište.

"Ovdje su izlagači koji imaju proizvod za Europu i za njih je ovo velika prilika", kazao je Ranogajec te dodao kako naši obrtnici žele izaći na nova tržišta, predstaviti svoje proizvode, ali i vidjeti što radi konkurencija.

Ranogajec očekuje da će hrvatski obrtnici od sajma u Celju ostvariti puno dobrih kontakata i dogovoriti nove poslove.
Uzvanici kod hrvatskog štanda
Uzvanici kod hrvatskog štanda
Hrvatski su se obrtnici u Celju predstavili na 36 četvornih metara izložbenog prostora, a u suradnji s Obrtničkom komorom Krapinsko-zagorske županije na sajmu se prezentirao i katalog tradicijskih i umjetničkih obrta Krapinsko-zagorske županije te uzorci proizvoda 15 tradicijskih obrta.

Također su se predstavila i dva nova kataloga metaloprerađivača i građevinskog sektora, kao i baze poslovnih kontakata HOK-a na CD-u- "Poslovne informacije 2016."

U suradnji s Obrtno-podjetniškom zbornicom Slovenije, u okviru popratnih događanja MOS-a, održali su se poslovni razgovori poduzetnika iz država članica EU i država jugoistočne Europe, na kojima su u organizaciji HOK-a sudjelovali i hrvatski obrtnici i poduzetnici.
Hrvatski izlagači u razgovoru s novinarima
Hrvatski izlagači u razgovoru s novinarima
Poslovni razgovori bili su namijenjeni obrtnicima i poduzetnicima iz proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, obrade metala, prerade plastičnih masa, prerade drva, građevinarstva i elektro-industrije.

Na ovogodišnjem MOS-u predstavilo se više od 1.500 izlagača iz 36 zemalja.

Povezani članci
05.09.13 Vijesti
HOK: na 46. MOS-u u Celju predstavit će se 42 obrtnika iz Hrvatske
12.09.12 Vijesti
Hrvatski obrtnici na 45. MOS-u u Celju
06.09.12 Vijesti
HOK: Na 45. MOS-u u Celju predstavit će se 21 obrtnik iz Hrvatske
15.09.11 Sajmovi i izložbe
MOS u Celju posjetilo 137.000 posjetitelja
07.09.11 Vijesti
Na 44. MOS-u u Celju i hrvatski obrtnici
01.09.11 Vijesti
Na 44. MOS-u u Celju nastupa i 18 hrvatskih obrtnika
02.09.10 Vijesti
Hrvatski obrtnici na sajmu u Celju
09.09.09 Vijesti
Hrvatski obrtnici na 42. obrtničkom sajmu u Celju
25.09.08 Vijesti
Hrvatski obrtnici na sajmu u Grazu
10.09.08 Vijesti
Započeo 41. MOS u Celju
03.09.08 Vijesti
Obrtnici na 41. Međunarodnom sajmu u Celju
22.04.08 Sajmovi i izložbe
ZV: Otvoreni sajmovi Tegra, Obrtništvo, Biam i Zavarivanje
27.09.07 Vijesti
Obrtnici na Jesenskom sajmu u Grazu
12.09.07 Vijesti
Hrvatski obrtnici na 40. MOS-u u Celju
06.09.07 Vijesti
Dvadesetak hrvatskih izlagača nastupit će na sajmu u Celju
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa