HUP
Seniko studio
HUP
01.03.2016. HUP Zagreb uvećao prihode 13,3 posto, a dobit za 23,2 posto
Hotelsko-ugostiteljska tvrtka HUP-Zagreb prošle je godine ostvarila 313,6 milijuna kuna ukupnih prihoda ili 13 posto više nego 2014. te sveobuhvatnu dobit od 57,1 milijun kuna ili 23 posto više, pokazuje konsolidirano financijsko izvješće te tvrtke.

Poslovni prihodi HUP-a Zagreb od 297,9 milijuna kuna bili su za 10,1 posto su viši nego u 2014. Porast ukupnih prihoda pratio je i porast ukupnih rashoda za 8,3 posto, na 246,7 milijuna kuna, od čega se na poslovne rashode odnosilo 240,3 milijuna kuna, što je također porast od 8,3 posto.

HUP-Zagreb najveća je hotelska tvrtka u Zagrebu i jedna od većih u Hrvatskoj u čijem sastavu posluju zagrebački hoteli Westin, Sheraton, Panorama, International, Jadran i Zagreb, u kojima je ukupno 1.239 smještajnih jedinica (soba, apartmana), a vlasničke udjele HUP-Zagreb od 88,4 posto ima u tvrtki Hoteli Dubrovačka rivijera (Mlini, kod Dubrovnika) te 100-postotni udjel u zagrebačkoj tvrtki Astoria d.o.o.

"U hotelima HUP-Zagreb prošle je godine ostvareno 4 posto više noćenja nego u 2014., a porast je zabilježen u svim tržišnim segmentima osim kod individualnih korporativnih gostiju koji i dalje imaju trend pada", napominju u izvješću iz HUP-a Zagreba, dodajući da su lani u njihovim hotelima strani turisti ostvarili 85 posto ukupnih noćenja i porast noćenja od 2 posto, dok su domaća noćenja rasla za 15 posto.

Od ostalih detalja iz poslovanja ističu da su u zagrebačkom hotelu završili investiciju vrijednu više od 4 milijuna kuna na zamjeni prozorskih otvora čime se podigla kvaliteta usluge za goste te smanjiili troškovi energije, dok se u zagrebačkom hotelu Sheraton nastavlja uređenje soba i apartmana što bi trebalo biti gotovo do svibnja ove godine. Podsjećaju da je prošle godine završena gradnja i uređenje hotela Mlini te hotela Sheraton na lokaciji Srebreno u Dubrovniku koji su i počeli lani s radom. (H)

   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa