Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+
RSS
Međunarodno poslovanje
Trgovina
Robe
Edukacija
Potrošači
O marketingu
Info
Naslovnica
Naslovnica
>>
Info
>>
Korisne informacije
Utorak, 23.04.2024
Info
Carine
Inspekcijske službe
Ekologija
Korisne informacije
Karijere
Financije i gospodarstvo
Sajmovi i izložbe
Zaposlenost / plaće
Korisni linkovi
Osiguranja
Statistika
Zdravlje
Vijesti iz svijeta
DOP
Vijesti iz regije
Seniko studio
Kontakt
Oglašavanje
Časopis
O nama
Impressum
Korisne informacije
26.08.2008.
Pokrenuta prva regionalna gastro kritika na internetu
Gastro Blog: jedem, pijem i pišem prvi je vodič-blog u Hrvatskoj i regiji namijenjen recenziji restorana i vina, te gastronomiji općenito. Blog je obogaćen i popisom restorana koji gastro slavu temelje na gastronomiji s kojom se moguće upoznati jedino putem poznanstva ili društvenog statusa
Gastronomska kritika u Hrvatskoj i regiji bogatija je za prvi isključivo internetski vodič kroz ponudu domaćih i stranih restorana i vina - Gastro Blog: jedem, pijem i pišem.
Na adresi
www.gastroblog.bloger.hr
, skupina entuzijasta i zaljubljenika u gastronomiju pokrenula je internetske stranice na kojima će objavljivati kritike i druge članke ove tematike.
Gastro Blog projekt je pokrenut kao rezultat želje autora da prenesu osobna iskustava iz svijeta gastronomije i pomognu u podizanje njene kvalitete, kao i da sudjeluju u boljoj općoj informiranosti o ovoj temi.
Poseban dio bloga, nazvan Bez veze - bezveze, posvećen je restoranima koji slavu temelje na gastronomiji s kojom se moguće upoznati isključivo putem poznanstva ili statusa. Autori bloga odlučili su ostati anonimni kako bi osigurali nepristranost u svojim tekstovima.
Ocjene restorana i vina autori temelje na dosadašnjem vlastitim gastro avanturama, koje se protežu od uživanja u hrani i vinu u jednostavnim okruženjima, kao što su gostionice i konobe, pa sve do jela u restoranima visoke kuhinje.
Restorani se na Gastro Blogu ocjenjuju na temelju kvalitete pripremljenih jela, izboru i načinu spajanja sastojaka, maštovitosti, razini usluge te ambijentu restorana. Jednaki kriteriji, u enološkom smislu, osnova su vinske kritike.
Bez veze – bezveze dio bloga temelji se na osobnim iskustvima, kako autora, tako i kruga njihovih poznanika, koji u restoranima hvaljenima u medijima nisu dobro jeli.
Autori su uvjereni kako istaknuti restorani razlikuju svoju ponudu prema društvenom statusu gosta. Kratko pojašnjenje razloga uvrštavanja na popis nalazi se kraj svakog istaknutog restorana.
Autori bloga u sljedećem periodu planiraju sadržaj obogatiti i tekstovima iz regije, čime će čitatelji na jednome mjestu moći pronaći priče i iz susjednih zemalja.
Dio Gastro Bloga su knjige i stranice drugih gastro odredišta na Internetu koje autori aktivno prate. Blog će održavati kontakt s čitateljima putem mjesečnog newslettera u kojem će podsjećati na materijale objavljene u proteklom periodu. Čitatelji su pozvani na sudjelovanje u radu bloga pisanjem komentara na objavljene tekstove.
Povezani članci
15.11.11
Sajmovi i izložbe
Prvi svjetski kongres gastronomije u Umagu 1. do 4. ožujka
15.11.11
Sajmovi i izložbe
U Zagrebu započeo festival mladih maslinovih ulja, gastro delicija i vina
15.11.10
Sajmovi i izložbe
Otvoren 4. festival maslinovog ulja u Zagrebu
16.03.09
Korisne informacije
Novinari na Podravkinim tečajevima kulinarstva
18.02.09
Promocije
Podravkini tečajevi kulinarstva
10.11.08
Korisne informacije
Idući tjedan 2. festival maslinovog ulja u Zagrebu
19.06.08
Korisne informacije
Predstavljen Laboratorij okusa
13.04.08
Prehrambeni proizvodi
Suradnja Podravke i Wine&Gastro akademije
13.07.07
Vijesti
Novo izdanje Gastro vodiča Hrvatske obrtničke komore
Međunarodno poslovanje
|
Trgovina
|
Potrošači
|
Edukacija
|
Robe
|
O marketingu
|
Info
Opći uvjeti korištenja
|
O nama
|
Impressum
Copyright(c) 2006, Sva prava pridržana.
Design by:
Stedas
Geared by:
Corvus CMS
Tražilica
Upiši pojam
Newsletter
Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!
E-mail:
Anketa
Hoće li 2016. godina napokon biti bolja?
1. Svakako će biti bolja!
2. Ne očekujem veće pozitivne pomake.
3. Ne vjerujem da će biti bolja.