Edukacija
Seniko studio
Alternativne (privatne)
21.07.2008. Otvorena Visoka škola za primijenjeno računarstvo
Žarko Nožica
Žarko Nožica
Pokretač novog studija je Učilište Algebra

Programsko i sistemsko inženjerstvo (Software Engineering i Systems Engineering), dva su smjera na Visokoj školi za primijenjeno računarstvo koja je, uz mogućnost stjecanja 180 ECTS bodova tijekom trogodišnjeg prvostupanjskog studija te nastavu temeljenu na praktičnim iskustvima s najnovijim računalnim tehnologijama, početak rada najavila u petak svečanom konferencijom u Zagrebu.

Dopusnicu za rad od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa škola je dobila nedavno te je najavila početak upisa prvih studenata trogodišnjeg, prvostupanjskog studija u potpunosti usklađenog s tzv. Bolonjskim procesom.

Studentima, koji će završetkom studija steći 180 ECTS bodova, bit će na raspolaganju dva smjera – programsko inženjerstvo i sistemsko inženjerstvo – ovisno o tome žele li se više baviti razvojem aplikacija ili razvojem računalne infrastrukture.

Prvi sljedeći upisni rok najavljen je za 1. rujna 2008. kada će biti organizirani prijamni ispiti i intervjui s budućim studentima.

Žarko Nožica, privremeni dekan Visoke škole za primijenjeno računarstvo, istaknuo je da nedostatak adekvatnih studija i manjka kapaciteta postojećih fakulteta, veliki broj nadarenih učenika gimnazija i srednjih tehničkih škola nije do sada imao mogućnosti studirati računarstvo i informacijske tehnologije te su nastavljali raditi u ovoj struci, ali tek sa srednjom stručnom spremom i ograničenim mogućnostima napredovanja.

"Visoka škola za primijenjeno računarstvo temelji se na višegodišnjim iskustvima predavanja i rada u struci svih svojih profesora i predavača pa smo uvjereni da će uspješno i kvalitetno popuniti prazninu koja trenutačno postoji u segmentu ove vrste obrazovanja“, rekao je Nožica.
Visoka škola za primijenjeno računarstvo u koncipiranju svojeg nastavnog programa surađivala je sa zagrebačkim Fakultetom elektrotehnike i računarstva (FER).

Stručnjaci s ovog fakulteta učestvovali su u prikupljanju informacija za izradu prijedloga programa, obavili preliminarnu recenziju prijedloga programa te sugerirali potrebne izmjene i dopune.

Temeljem tako usklađenog plana i programa Visokoj školi za primijenjeno računarstvo je, kao jedinoj ustanovi na području računarstva i IT-a, na današnjoj svečanosti dodijeljen certifikat „Odobreno od FER-a“ za oba smjera stručnog studija.

U suradnji sa Zagrebačkom bankom, budućim studentima je osiguran i do sada najpovoljniji način kreditiranja studija, koji se sastoji od niske kamatne stope (5,9%) i perioda počeka do četiri godine. Tako student tek po završetku studija i pronalasku radnog mjesta počinje otplaćivati vrlo povoljan kredit, zaključuje se u priopćenju.

Povezani članci
06.07.16 Vijesti
Visoko učilište ALGEBRA novi partner u projektu „Zajednička nabava – HOK ZNA“
04.04.16 Strateški savezi
FER postao član udruge Hrvatskih izvoznika
25.03.15 Istraživanja
U hrvatske startupe u 2014. uloženo 20 milijuna eura - deset puta više nego godinu prije
05.04.13 Više i visoke škole (državne)
Manjak osobne odgovornosti i urušen sustav vrijednosti velika su prepreka razvoju konkurentnosti kroz obrazovanje
06.03.12 Sajmovi i izložbe
Na sajmu "CeBIT 2012." 119 sastanaka za hrvatske IT tvrtke
07.09.11 Alternativne (privatne)
Algebra pokreće akciju "Put do boljeg radnog mjesta"
30.06.11 Alternativne (privatne)
EU financira obrazovanje odraslih
19.05.08 Vijesti
HGK i FER predstavili razvoj novih usluga
20.06.07 Alternativne (privatne)
ECDL: Certifikati informatičke pismenosti
21.11.06 Vijesti
T-HT pokrenuo veliki projekt suradnje s hrvatskom akademskom zajednicom
18.09.06 Više i visoke škole (državne)
Studenti FER-a traže smanjenje uvjeta za upis na treću godinu
02.07.06 Više i visoke škole (državne)
Otvoren trening centar za trgovanje energijom
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa