Seniko studio
Vijesti
14.03.2008. Suradnja HUP-a i HOK-a u branši trgovine i servisa automobila
Predstavnici Koordinacije trgovaca motornim vozilima i servisera Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) i Sekcije auto struke Hrvatske obrtničke komore (HOK) 14. su ožujka 2008 godine, u prostorijama zagrebačkog sjedišta HUP-a, održali prvi zajednički sastanak na kojem su dogovorene smjernice daljnje suradnje dviju institucija na području poslovanja s automobilima.

Pritom su prezentirani rezultati HUP-ovog istraživanja „Prioriteti u radu Koordinacije trgovaca i servisera vozila u nadolazećem razdoblju“. Istraživanje je provedeno putem dopisne ankete te su prikupljeni kvalitetni odgovori u kojima su istaknute glavne teme kojim se HUP-ova Koordinacija treba baviti.

Pregovaranje s predstavnicima grupacija uvoznika/zastupnika, pregovori s osiguravajućim društvima i odnosi s državnim institucijama, prepoznati su kao prioritetna područja kojima se treba posvetiti pažnja.

Predsjednik Sekcije auto struke HOK-a Ivan Obad i predsjednik Koordinacije Emil Kukolja ukazali su na važnost partnerskih odnosa HGK, HUP-a i HOK-a, kao ključnih institucija koje okupljaju ovu branšu. Pritom bi se, kako su rekli, trebalo usredotočiti na teme zajedničkog karaktera, posebno izdvojivši odnose s osiguravajućim kućama, inicijative prema Državnom inspektoratu, MUP-u, Agenciji za tržišno natjecanje, važnost uvođenja garažno/servisnih pločica i dr.

Zbog toga je i predloženo da se po određenim pitanjima potakne jača suradnja na prioritetnim temama te su podržane žurne inicijative usmjerene prema prepoznatim ključnim grupama. Uz to, predloženo je i jače povezivanje HOK – HUP, odnosno umrežavanje postojeće Koordinacije i Sekcije radi jačanja poduzetničke reprezentativnosti i snažnijeg artikuliranja zahtjeva branše u poslovanju s automobilima.

Povezani članci
09.05.13 Vijesti
Zakon o obrtu ne kasni zbog Hrvatske obrtničke komore
12.11.12 Vijesti
Savjet HUP-a: Hrvatska ima potencijal za rast i razvoj
19.12.11 Vijesti
Krešimir Jušić imenovan novim v.d. Glavnim tajnikom HOK-a
18.02.11 Vijesti
Imenovani novi odbori i cehovi HOK-a
24.04.09 Vijesti
Damiru Kuštraku novi mandat predsjednika HUP-a
25.03.09 Vijesti
HOK savjetodavna služba odsad na 062 000 026
18.12.08 Vijesti
HOK predložio mjere za poboljšanje položaja obrtnika
23.10.08 Vijesti
HUP predlaže mjere za ublažavanje utjecaja svjetske krize u Hrvatskoj
29.05.08 Vijesti
Godina cehova - posljednji regionalni sastanak u Požegi
27.05.08 Vijesti
Prve Obrtničke sportske igre u Trogiru
23.04.08 Vijesti
HUP najavio međunarodnu konferenciju o gospodarskim kretanjima
03.04.08 Vijesti
HOK: 2008. proglašena Godinom cehova
28.03.08 Vijesti
HUP: Osnovan Centar za poslodavce jadranske regije
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa