Trgovina
Seniko studio
Trgovina motornim vozilima
10.09.2007. Mazda se vraća na tržište Poljske
Kompanija planira pokrenuti prodaju u svibnju 2008. godine

Nagađanje da se Mazda vraća na tržište Poljske napokon je dobilo i svoju službenu potvrdu jer je japanska kompanija objavila kako otvara ured u toj zemlji.

Nekada je Mazda u Poljskoj imala organiziranu vlastitu prodajnu mrežu, a sada se na to tržište vraća ohrabrena povoljnom ekonomskom situacijom, jačanjem potrošačke moći stanovnika i razvijenim tržištem automobila. „Otvaranje ureda predstavlja šansu za proširenjem baze naših klijenata u Europi“, izjavio je James Muir, predsjednik i izvršni direktor Mazda Motor Europe.

Kompanija planira pokrenuti prodaju u svibnju 2008. godine i pozitivno je što je Mazdin brand dobro poznat u Poljskoj, no, prema mišljenju analitičara, problem je što će japanska kompanija morati obnoviti povjerenje kupaca.

Marek Konieczny, čelni čovjek PIM Consultinga, smatra da bi japanski proizvođač automobila vrlo brzo nakon početka prodajne kampanje mogao ući među vodećih dvadeset kompanija u branši na tržištu, a kasnije i među Top 10., ostavljajući iza sebe rivale poput Nissana i Honde.

Kao glavni kriterij uspjeha bit će odlučnost menadžmenta Mazde da brzo stvori prodajnu mrežu, što bi moglo potrajati do dvije godine.

Izvor: Bankamagazin

Povezani članci
29.01.08 Trgovina motornim vozilima
Toyota dostigla GM po proizvodnji vozila
15.11.07 Trgovina motornim vozilima
Mazda 2 automobil godine u izboru HAK-a
15.11.07 Trgovina motornim vozilima
Fiat Cinquecento izabran za Automobil godine
10.10.07 Trgovina motornim vozilima
Ford i Mazda ulažu pola milijarde dolara u tvornicu u Tajlandu
29.07.06 Trgovina motornim vozilima
Kvartalni profit Mazde povećan 30 posto
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa