O marketingu
Seniko studio
Brandovi
12.07.2006. Kupnja branda Eva osigurava budućnost proizvodnje u Adriji
Podravka će potpisati ugovor o dugoročnoj suradnji s Adrijom na području uslužne proizvodnje, što će omogućiti da se u Adriji nastavi proizvodnja, a ulaganjem u brand kao i širenjem palete novih proizvoda proizvodne količine s godinama će se povećavati, čime su stvorene pretpostavke za očuvanje postojećih radnih mjesta, a i nova zapošljavanja

Konkurencija na području konzervirane ribe je sve teža te zahtijeva sve veća ulaganja u marketing tako da veliki proizvođači kao Rio Mare i Calvo na našem tržištu pojačavaju svoje tržišne udjele kroz visoka ulaganja u marketing. Adria ne može dugoročno pratiti te investicije te namjerava prenijeti brand na Podravku.

Od te transakcije obje će strane imati korist. Podravka će kupnjom branda Eva dobiti mogućnost ulaganja i jačanja pozicije u kategoriji ribljih konzervi te širenja na nove kategorije (salate, paštete, i sl.) i tako povećati tržišni udjel. Podravka ima know-how u distribuciji, brandiranju i dizajniranju proizvoda te u razvoju novih proizvoda. Adria će tom transakcijom osigurati sredstva za financijsku konsolidaciju i osigurati dalje poslovanje tvrtke.

Pozitivno poslovanje tvrtke omogućit će i ulaganja u tehnološku opremljenost, što će povećati sigurnost i kvalitetu proizvoda. Adria ostaje sa svojim brandom Adria, koji se može pozicionirati kao jeftiniji brand za cjenovno osjetljivu kategoriju potrošača.

Podravka će potpisati ugovor o dugoročnoj suradnji s Adrijom na području uslužne proizvodnje, što će omogućiti da se u Adriji nastavi proizvodnja, a ulaganjem u brand kao i širenjem palete novih proizvoda proizvodne količine s godinama će se povećavati, čime su stvorene pretpostavke za očuvanje postojećih radnih mjesta, a i nova zapošljavanja. Ribarima bi navedena transakcija mogla osigurati kvalitetnog partnera za otkup ribe.

Izvor: liderpress.hr

Povezani članci
29.06.11 Vijesti
Podravka povlači neispravne konzerve skuše Eva
06.05.09 Prehrambeni proizvodi
Podravka u Sloveniji povukla jednu seriju "Eva" tunjevine
29.04.09 Korisne informacije
Podravkinim proizvodima priznanje Superior Taste Award
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa