Robe
Seniko studio
Prehrambeni proizvodi
23.05.2007. Predstavljen hrvatski Kraljevski pjenušac
Danas je u hotelu Croatia u Dubrovniku, pod pokroviteljstvom dugogodišnje nositeljice Kreativne kuhinje Bibe Varešćak, održana prva organizirana edukacija spremanja jela i slastica od ljekovite biljke višnjičkog batata

Servirao se i hrvatski kavijar od pastrve, proizvod bez aditiva i konzervansa iz obrta za dimljenje ribe "Marko"iz Duge Rese. Sve je bilo uvertira za kušanje i prvu javnu promociju Kraljevskog zlatnog pjenušca "Double gold" s listićima od 24 karatnog zlata koji, pored vizualnog i duhovnog užitka, ima i ljekovita svojstva.

Ukupna prezentacija,edukacija i kušanje proizvoda naišlo je na odličan prijem nazočnih. Generalni direktor hotela Croatia i Argentina, Georg Weinlaender, donio je odluku o uvrštenju zdrave prehrane i luksuznih jela i pića u ponudu hotela te time postaju prvi ugostitelji s tom vrstom gastronomske ponude.

Tim činom otvara se prilika da se obiteljska gospodarstva i zadruge direktno predstave i prodaju robu u reprezentativnim turističkim objektima. Posebnost turističke ponude je što će se ponuditi i mogućnost da gosti posjećuju imanja na kojima se uzgajaju poljoprivredne kulture. Na taj način se povezuje turistički eksponirani Jadran i zanemareni, a ništa manje atraktivni, kontinetalni dio zemlje.

Prezentacija originalnih i autentičnih hrvatskih proizvoda održana je i u Budvi, na crnogorskom primorju. Prijem je bio iznimno dobar, a najavljeno je i kako će se višnjički batat i pjenušac Double gold servirati Rolling Stonesima pri njihovom posjetu Budvi tijekom srpnja.

Organizator prezentacije bila je kuća Vitron iz Zagreba te distributer za Crnu Goru tvrtka Tažex.

Povezani članci
09.01.12 Sajmovi i izložbe
Uspjeh hrvatskih vinara u Poljskoj
17.12.07 Turizam
Promocija hrvatskih vina u Austriji
17.07.07 Turizam
Ilok: Otvorena kušaona pjenušca
26.04.07 Sajmovi i izložbe
Kuća Vitron na sajmu Wine & Beverage Fair
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa