Međunarodno poslovanje
Seniko studio
Strateški savezi
22.05.2007. Store: Hrvatska je atraktivan partner Norveškoj
Hrvatska je atraktivan partner Norveškoj, rekao je u utorak norveški ministar vanjskih poslova Jonas Gahr Store nakon susreta s predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom koji ga je obavijestio o političkoj i gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj

"Hrvatska je za Norvešku atraktivan partner u Europi. Trgovinska razmjena raste, a i broj Norvežana koji kao turisti svake godine putuju u Hrvatsku narastao je na 70 tisuća", kazao je norveški ministar.

"Ministra sam obavijestio o trima stupovima hrvatske politike: približavanju Europskoj uniji, Sjevernoatlantskom savezu i suradnji u regiji. Od njega sam dobio uvjeravanja da Norveška podupire hrvatski put prema EU, a osobito prema Sjevernoatlantskom savezu", kazao je Šeks na kraju trodnevnog posjeta Norveškoj tijekom kojega se u ponedjeljak sastao s predsjednikom Parlamenta Thorbjornom Jaglandom, a bio je i u audijenciji kod kralja Haralda V.

Šeks je s norveškim ministrom razgovarao i o gospodarskim aspektima približavanja Hrvatske EU: "Informirao sam ga o makroekonomskim pokazateljima u Hrvatskoj koji podupiru šanse Hrvatske za ulazak u EU".

Prema riječima norveškog ministra, Norveška želi stabilnu i bogatu Hrvatsku u regiji koja se sada kreće prema stabilnosti.

"Jedva čekamo dan kad će nam Hrvatska postati partner u NATO-u i s kojom ćemo tijesno surađivati i u gospodarstvu, kulturi i vanjskim poslovima", rekao je norveški ministar. (H)

Povezani članci
11.01.12 Vijesti iz svijeta
DW: Blago pod ledom Sjevernog pola
20.12.11 Vijesti iz svijeta
Norveška: Za kilogram maslaca i do 60 eura
14.12.11 Vijesti iz svijeta
Norveška je najsretnija zemlja svijeta
26.09.11 Tvrtke i tržišta
Dalekovodu novi posao u Norveškoj vrijedan 81 mil. eura
15.03.10 Vijesti iz svijeta
Norveška u nevolji - nezaposlenih 3,2%
19.04.07 Ekologija
Norveška do 2050. želi potpuno obustaviti emisiju štetnih plinova
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa