Trgovina
Seniko studio
Promocije
09.11.2016. Nova prestižna priznanja za vina Kutjeva d.d.
Na 26. međunarodnom susretu vinogradara i vinara Sabatini 2016., prvi put održanoj na teritoriju dvije države, u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini od 03.11. do 06.11.2016, graševine Kutjeva d.d. još jednom su potvrdile svoju vrhunsku kvalitetu. Graševina Turković, berba 2015. osvojila je zlatnu, a Kutjevo Graševina de Gotho, berba 2015. srebrnu medalju.
Kutjevo d.d. najveći je i najistaknutiji proizvođač najraširenije vinske sorte u Hrvatskoj - graševine, što potvrđuju brojne nagrade na svjetskim i domaćim vinskim ocjenjivanjima.

Graševina Turković, nositelj zlata na Festivalu graševine u Kutjevu te vlasnik zlatne medalje s ovogodišnjeg Decantera uspjela je ponovno potvrditi svoj status te osvojiti zlatnu medalju na 26. po redu Sabatini. Ova polusuha graševina kasne berbe, brana na položaju Vetovo u zatravnjenom vinogradu starom 20 godina, proizvedena je u limitiranoj seriji tako da će biti rado kušana poslastica ljubitelja vrhunskog vina. U Kutjevu ističu da će dio ovoga velikoga vina biti ponuđeno na tržištu dok će drugi dio ostaviti na odležavanju u najbogatijoj vinskoj arhivi Hrvatske da zajedno s ostalih 70.000 boca jednom u budućnosti izmami oduševljeni izraz poznavatelja vrhunske kapljice.

Drugo nagrađeno vino tvrtke Kutjevo d.d. – Graševina de Gotho berbe 2015, svoju je kvalitetu potvrdila osvajanjem srebrne medalje na ovogodišnjoj Sabatini. Aromatski se značajno razlikuje od klasičnih graševina kutjevačkog područja, a slojevitost okusa ovog suhog vina svakako pridonosi odležavanje u barrque bačvama što joj daje bogatstvo mirisa izraženu kroz lepezu lakših cvjetnih aroma toplog proljeća. Njenu jedinstvenost potvrđuju priznanja i nagrade s najprestižnijih međunarodnih ocjenjivanja, od kojih treba istaknuti osvojenu srebrenu medalju na ovogodišnjem Decanteru i zlato na prestižnom 23. Concours Mondial de Bruxelles, dok na domaćem terenu krase je zlatna medalja osvojena na tradicionalnom Festivalu graševine u Kutjevu te zlatna medalja na ocjenjivanju Sv. Ivan Zelina.

Povezani članci
03.11.16 Sajmovi i izložbe
Vina Laguna osvojila tri zlata na sajmu Wine Expo Poland
10.08.16 Promocije
Baranjski kulen dobitnik prestižnog priznanja Best Buy Award
11.03.16 Sajmovi i izložbe
Osam hrvatskih tvrtki na sajmu ProWein 2016 u Düsseldorfu
10.11.14 Trgovina na malo
AZTN: Kazne za Carlsberg Croatia i KTC
30.07.13 Inspekcijske službe
Prekinut postupak predstečajne nagodbe za Badel 1862
03.06.13 Promocije
Nakon međunarodnih nagrada, 7 medalja za Feravino i u Kutjevu
03.06.13 Brandovi
Hrvatski brand no1 i prije i nakon Europske unije
26.03.13 Vijesti
Hrvatski vinari na svjetskom sajmu vina Prowein u Dusseldorfu predstavili novi vizualni identitet i brand „Vina Croatia – Vina Mosaica“
03.05.12 Istraživanja
Qudal istraživanje: Kutjevo Graševina najbolja među bijelim vinima
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa