Info
Seniko studio
DOP
02.11.2016. Svaka kupnja Mastercard® karticom u Hrvatskoj omogućava doniranje školskog obroka djetetu u Africi
UN-ov World Food Programme i Mastercard u partnerstvu od 2012. pružaju pomoć i nova rješenja za stvaranje svijeta u kojem nema gladi, a kampanju u Hrvatskoj podržao je i pisac Hrvoje Šalković
U okviru svoje kampanje Priceless Causes i u partnerstvu s UN-ovim Svjetskim programom za hranu (World Food Programme; WFP), Mastercard i ove godine donira sredstva za osiguravanje školskih obroka u Ruandi. Korisnici Mastercard kartica diljem nekoliko zemalja Srednje i Istočne Europe, uključujući i Hrvatsku, svakom transakcijom automatski generiraju donaciju, a svaka donacija (€0,20) dovoljna je za jedan školski obrok.

Izvještaj o ishranjenosti u ovoj afričkoj državi pokazao je kako je 43 posto djece dobi do 5 godina kronično pothranjeno. Mastercard zajedno sa svojim korisnicima kroz ovu inicijativu želi donirati sredstva za 3,5 milijuna školskih obroka za gotovo 19.000 djece, a Hrvati će od tog donirati gotovo 205.000 obroka, odnosno osigurati da 1.024 djece u Ruandi dobiva obroke tijekom jedne godine.

Kampanju u Hrvatskoj je podržao i pisac Hrvoje Šalković koji je proputovao 118 država svijeta na svih 7 kontinenata, uključujući Afriku.

„Uz puno poštovanje prema svim Hrvatima koji teško žive, uz tugu zbog spoznaje o umirovljenicima koji kopaju po kantama za smeće, mi još uvijek ne znamo što je pravo, istinsko siromaštvo. Polovica ljudi na planeti živi bez tekuće vode i struje, u neljudskim uvjetima. Jedna od zemalja u najtežem položaju je Ruanda, u kojoj je 40% djece mlađe od pet godina kronično pothranjeno. Zato istinski podržavam ovu plemenitu akciju Mastercarda i WFP-a, u nadi da ćemo prikupiti što više sredstava“, rekao je Hrvoje Šalković.

Obroci uključuju lokalno proizveden kukuruz i mahunarke, stoga uz same hranjive obroke koji djeci daju energiju i snagu za boravak u školi te koncentraciju na učenje, ovo partnerstvo pomaže podržavati i lokalnu ekonomiju te obiteljske farme u Ruandi.

Povezani članci
08.09.16 Vijesti
PayPal i Mastercard® proširuju partnerstvo
24.02.16 Vijesti
Coin pokreće novi program za razvojne programere kojim će omogućiti pristup MasterCard platformi za tokenizaciju i ubrzati plaćanja putem nosivih platnih uređaja
23.11.15 DOP
MasterCard® pokrenuo je kampanju Priceless Causes
30.07.15 Trgovina na malo
Samsung Pay preko MasterCarda u Europu
02.07.15 Trgovina na malo
U Hrvatskoj porasti internetske kupovine i mobilnog plaćanja
10.03.15 Vijesti
Sretan rođendan Priceless Surprises!
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa