Trgovina
Seniko studio
Turizam
02.11.2016. Agram invest objavio ponudu za preuzimanje Medora hotela
Zagrebački Agram invest objavio je ponudu za preuzimanje preostalih 20-tak posto dionica Medora hotela i ljetovališta, bivših Hotela Podgora, koje nisu u njegovom vlasništvu, po cijeni od 12,41 kunu po dionici.

Zagrebačko društvo za ulaganje, upravljanje i savjetovanje Agram invest trenutno je vlasnik 4.159.150 redovnih dionica Medore, što predstavlja 78,97 posto temeljnog kapitala hotelske kuće iz Podgore, a ponuda se odnosi na preostalih 1.107.100 redovnih dionica, odnosno udio u temeljnom kapitalu od 21,02 posto.

Ponuđena cijena za te dionice iznosi 12,41 kunu po dionici, a u ponudi za preuzimanje se navodi da je to i najviša cijena po kojoj je Agram invest stekao svoj vlasnički udio u kolovozu ove godine.

Agram invest je, naime, u prvih 20-tak posto vlasničkog udjela u Medori stekao u studenom 2015. transakcijom na Zagrebačkoj burzi po cijeni od 10 kuna po dionici. Po istoj je cijeni u veljači Agram sudjelovao u dokapitalizaciji Medore, stekavši još 900.000 dionica, odnosno povećavši svoj udio na 35,43 posto. Kroz još jedno povećanje temeljnog kapitala Agram je sredinom kolovoza stekao još 13,24 posto dionica Medore, također po cijeni od 10 kuna, da bi 22. kolovoza kroz OTC transakciju stekao još 30,3 posto dionica i svoj udio povećao na trenutnih 78,97 posto.

Iz Agrama navode i da je, prema potvrdi Zagrebačke burze, prosječna cijena dionica Medore u zadnja tri mjeseca prije nastanka obveze objave ponude za preuzimanje iznosila 26,75 kuna po dionici, no u tom se razdoblju tim dionicama trgovalo tek 1,64 posto trgovinskih dana. Stoga je cijena sa Zagrebačke burze uzeta kao relevantna pri utvrđivanju cijene u ponudi za preuzimanje, kao što je predviđeno Zakonom o preuzimanju dioničkih društava.

U dijelu ponude koji se odnosi na planove Agrama u vezi s budućim poslovanjem Medore stoji kako "ponuditelj planira voljno sagledati daljnje potrebe za sudjelovanju u eventualnim emisijama vlasničke glavnice usmjerenim u pravcu daljnjeg podizanja kategorizacije ostalih, još neobnovljenih kapacitata na ciljanje četiri zvjezdice".

Također, u planu je, "na temelju stručnog mišljenja Uprave i tržišnih trendova" razmotriti razvoj neobnovljenih kapaciteta, odnosno hotela Podgorka, u srednjem roku, za sezonu 2018. ili 2019., kao i u laganje oko milijun eura tijekom 2018. u kamp Sutikla, 200 tisuća eura u golf vježbalište, te u parkirališne kapacitete. Predviđeno je i ulaganje u podizanje kvalitete hotela Borak. (H)

   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa