Info
Seniko studio
Financije i gospodarstvo
27.10.2016. Majstor pivar Pivovare Daruvar Krešo Marić dobitnik nagrade „Čovjek ključ uspjeha, djelatnik godine“ Hrvatske turističke zajednice
Kao majstor pivar, Krešo Marić zaslužan je i za promoviranje kulture craft pivarstva koja posljednjih godina u Hrvatskoj bilježi snažan rast
Na tradicionalnom godišnjem skupu turističkih djelatnika „Dani hrvatskog turizma“ (DHT) kojim se svake godine obilježava završetak jedne i početak sljedeće turističke sezone, majstoru pivaru Pivovare Daruvar Kreši Mariću uručena je nagrada „Čovjek ključ uspjeha, djelatnik godine“ u kategoriji Ostale uslužne djelatnosti.

Nagrada mu je pripala kao posebno zaslužnom interpretatoru turističke ponude daruvarskog kraja koji je kroz približavanje umijeća i tradicije proizvodnje piva brojnim posjetiteljima te organiziranjem prigodnih turističkih događanja, doprinio razvoju turizma u Daruvaru i okolici.

Krešo Marić treća je generacija u obitelji pivara i više od 20 godina radi u Pivovari Daruvar, najstarijoj hrvatskoj pivovari osnovanoj 1840. godine.

Kao majstor pivar, svojim znanjem, kvalitetnim radom i iskustvom uvelike doprinosi njegovanju tradicije u proizvodnji piva po tradiciji češkog pivarstva te sudjeluje u izgradnji brenda Staročeško pivo koje je poznato po korištenju prirodnih sastojaka i visokoj kvaliteti.

Osim rada u Pivovari Daruvar, Krešo Marić je pokretač i organizator Craft Beer Festivala (Festivala nezavisnih pivara) koji se održava u sklopu Dana piva u Daruvaru, s ciljem promoviranja proizvodnje zanatskih (craft) piva koja posljednjih godina u Hrvatskoj bilježi izniman rast.

Uz to, zaslužan je i za proizvodnju posebnih craft piva Pivovare Daruvar kao što su ABBA, BART i LELA koje su doprinijele pozicioniranju Daruvara kao jednog od centara proizvodnje zanatskih piva u Hrvatskoj, čime se obogaćuje turistička ponuda i jača potencijal cjelokupne destinacije Daruvar - Papuk.
„Drago mi je što HTZ prepoznaje kvalitetu dodane vrijednosti bez koji ne postoji nijedan ozbiljan turizam. Mi u Pivovari Daruvar, kao najstarijoj hrvatskoj pivovari, od samih njenih početaka pa do danas, proizvodimo isključivo na prirodni, zanatski način, bez dodavanja bilo kakvih umjetnih sastojaka.

Naši postupci i sastojci su isključivo prirodni, a i prilikom samog kuhanja osluškujemo ono što nam je priroda dala u obliku slada, hmelja i vode.

To je naša garancija kvalitete pa isto tako mislim da bi sve gospodarske grane uključujući i turizam svoje temelje morale graditi na zdravim, prirodnim, održivim načelima, u skladu ne samo s današnjim trendovima, nego i sa zdravim razumom“, izjavio je Krešo Marić nakon uručenja nagrade.

Cilj ove nagrade je razvijanje gostoljubivih i prijateljskih odnosa prema turistima te podizanje kvalitete usluge što direktno utječe na podizanje stupnja zadovoljstva gostiju te širenje pozitivnog imidža hrvatskog turizma.

Povezani članci
28.10.16 Turizam
U Bolu završili DHT: Dubrovnik šampion hrvatskog turizma 2016.
12.10.16 Seminari, konferencije
Dani hrvatskog turizma 26. i 27. listopada u Bolu
30.05.16 Turizam
U Hrvatskoj proteklog vikenda gotovo 1,1 milijun turističkih noćenja
07.03.16 Turizam
HTZ dodjeljuje bespovratne potpore za projekte na turistički nerazvijenim područjima
01.10.15 Promocije
HTZ u Londonu predstavio novi koncept turističke promocije
15.09.15 Turizam
Turista pristiglo iz više od 75 zemalja, najbrojniji Nijemci i Slovenci
19.08.15 Turizam
Promocija hrvatskog turizma u Las Vegasu
17.04.15 Turizam
Započela pilot faza turističko-informacijskog sustava eVisitor
08.04.15 Turizam
HTZ: u prva tri mjeseca 19 posto više turista i 20 posto više noćenja
17.03.15 Turizam
Lorencin: turistička 2015. bit će bolja od prošle godine
09.03.15 Turizam
HTZ: veliki porasti turističkih dolazaka i noćenja u veljači i prva dva mjeseca
06.03.15 Turizam
HTZ: objavljen javni poziv za PPS destinacije u ovoj godini
12.12.14 Karijere
Ivan Bogović novi je predsjednik Udruženja ugostiteljskih djelatnosti
25.11.14 Turizam
Ekološki turizam razvojna prilika za Hrvatsku, posebno otoke i selo
06.11.14 Turizam
U Zagrebu 2. svjetski kongres predsjednika udruženja turističkih agencija
14.10.14 Turizam
Dani hrvatskog turizma ovaj tjedan u Opatiji s oko 2.000 sudionika
21.09.14 Turizam
Krenula oglašivačka kampanja HTZ-a za Hrvatsku 365
02.09.14 Turizam
HTZ: akcija nagrađivanja izvrsnosti i dostignuća u turizmu u 2014.
21.08.14 Turizam
Svjetski kongres turističkih agencija u Zagrebu u studenom
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa