Info
Seniko studio
DOP
24.10.2016. Novi ugovor između HT-a i FER-a osigurat će najbolju razmjenu znanja i prakse iz područja STEM-a
  • Suradnja otvara priliku studentima za realizaciju ideja na međunarodnom tržištu bez odlaska iz Hrvatske
  • Veća mogućnost za niz projekata namijenjenih studentima FER-a već od prve godine studija
  • Kontinuirano stručno usavršavanje radnika HT-a kroz specijalističke seminare, radionice i predavanja
Hrvatski Telekom i Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (FER) potpisali su danas Ugovor o suradnji na pet godina, koja će studentima i zaposlenicima osigurati najbolju razmjenu znanja i prakse iz područja STEM-a. Pored redovitog stručnog usavršavanja radnika HT-a te stipendiranja i mentorstva najboljih studenata viših godina, ugovorom se pruža i veća prilika za sudjelovanje na međunarodnim projektima, već u prvim godinama studiranja.

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave HT-a Davor Tomašković, dekan FER-a Mislav Grgić i članica Uprave HT-a zadužena za ljudske resurse Marija Felkel.

„Ovim ugovorom nastavljamo suradnju s FER-om na još višem nivou. Kroz stručno mentorstvo najbolji studenti imaju priliku raditi s najboljim stručnjacima iz naše kompanije, ali i iz Europe. Najveću prednost za ove mlade ljude vidim u tome što im HT danas nudi mogućnost da realiziraju svoje ideje na međunarodnom tržištu bez odlaska iz Hrvatske, istovremeno koristeći najnapredniju tehnologiju uz osigurane resurse.“, rekao je predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma Davor Tomašković.

Tehnološko liderstvo jedna je od ključnih konkurentskih prednosti Hrvatskog Telekoma i prostor da najkvalitetnijim ljudima iz područja STEMa ponudimo najbolje mjesto za rad, rast i razvoj. Za mlade ljude je, sigurno, iznimno važno što je rad u HT-u rad u međunarodnom okruženju. HT je dio DT Grupe, i naši su stručnjaci uključeni u brojne međunarodne projekte u kojima sudjeluju radeći u Hrvatskoj, ali imaju i mogućnost rada u drugim zemljama u kojima su kompanije – članice DT Grupe.
„Kompanija smo koja cijeni i nagrađuje znanje, a našem je poslovanju osobito zanimljivo STEM područje. Zato nam je važna dobra suradnja s FER-om, jer znanje i kompetencije koje studenti FER-a stječu imaju priliku primijeniti u našoj kompaniji radeći na tehnologijama budućnosti. Podržavamo ih u obrazovanju, osiguravajući prakse studentima za vrijeme studija, a upravo smo objavili i natječaj za stipendije u iznosu 3000 kn. I naše zaposlenike motiviramo da se kontinuirano educiraju kroz programe razvoja koje kompanija nudi. Jedan od njih je HT akademija, a oni koji to žele, mogu nastaviti svoje obrazovanje na doktorskom studiju FER-a ili specijalističkom studiju“, pojasnila je Marija Felkel, članica Uprave HT-a za ljudske resurse.

HT će pružiti potporu znanstvenim i stručnim skupovima FER-a te studentskim aktivnostima, a predviđena je i suradnja u izvođenju nastave u dijelu izbornih kolegija koji obuhvaćaju informacijske i komunikacijske usluge i mreže.

„Naš je fakultet već sa svojim Centrom karijera snažno angažiran u suradnji s gospodarstvom, a s Hrvatskim Telekomom pokrenuli smo i projekt HT STEM HUB, inkubator za poticanje razvoja vještina u STEM području. Ovim ugovorom proširujemo našu suradnju i pružamo nove prilike svojim studentima da se tijekom studiranja što bolje upoznaju sa stvarnim radnim okruženjem u vodećoj hrvatskoj kompaniji, kako bi odmah nakon diplomiranja mogli dati svoj puni doprinos razvoju cijelog gospodarstva“, istaknuo je Mislav Grgić, dekan FER-a.

Nakon potpisivanja Ugovora o suradnji održana je i panel rasprava FERovanje, gdje je na studentska pitanja odgovarao predsjednik Uprave HT-a Davor Tomašković.

   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa