Info
Seniko studio
DOP
11.10.2016. C&A javno objavljuje svoju predanost prema odgovornoj nabavci sa svojom prvom RDS
C&A Europe je lansirala novu kolekciju pernatih jakni, prvu takvu kolekciju od strane kompanije koja je proizvedena sa održivosti na umu i certificirana u skladu sa Responsible Down Standard (RDS).

Ova uzbudljiva nova kolekcija jača javnu predanost C&A odgovornoj nabavci perja i paperja. Od jeseni 2016. godine pa nadalje, svo perje i paperje u C&A proizvodima će biti potvrđeno certifikatom RDS. Nova linija će biti dostupna u svim C&A poslovnicama diljem Europe i online.

Responsible Down Standard (RDS), neovisan, dobrovoljan globalni standard u vlasništvu Textile Exchange, certificiran i ovjeren od strane tijela za certifikaciju, potiče najbolje prakse za dobrobit i sprječava štetne prakse kao što su prisilno hranjenje i čerupanje živih životinja.

Dodatno, to omogućuje praćenje od izlijeganja do krajnjeg proizvoda. Standard je razvijen u protekle tri godine uz sudjelovanje grupa za zaštitu životinja, stručnjaka, brendova i trgovaca.

RDS je razvijen u skladu sa svim primjenjivim principima kvalitete (ISEAL najbolje prakse). Kao takav, primjenjuje se na sve nabavne lance perja i pruža najjači lanac osiguranja.

Jeffrey Hogue, Chief Sustainability Officer C&A Global, objašnjava: “RDS je standard za koji se nadamo da ce utjecati na najbolje prakse, poboljšati praćenje kroz tekstilnu industriju, omogućiti više bolje informiranih izbora kupaca i konačno poboljšati dobrobit životinja u C&A lancu nabave.”

Dobrobit životinja: prioritet za C&A

C&A teži osiguranju dobrobiti životinja uključenih u stvaranje proizvoda sa najvišim integritetom. Od 2013, C&A zastupa dobrobit životinja zabranom čerupanja perja sa živih životinja za proizvodnju pernatih proizvoda.

Kompanija koristi samo perje i paperje koji su nusproizvodi prehrambene industrije i koji su pažljivo odabrani kako bi se osiguralo da dolaze od dobavljača koji se drže strogih standarda za dobrobit životinja. RDS je dobio zamah nakon lansiranja u 2014. godini.

C&A je donio odluku da će koristiti perje i paperje iz opskrbnih lanaca u kojima se primjenjuju provjereni RDS standardi za dobrobit životinja.

Za opširnjije informacije o Responsible Down Standard, molimo posjetite www.responsibledown.org i www.isealalliance.org za više detalja o najboljim praksama International Social and Environmental Accreditation and Labelling Alliance (ISEAL).

Povezani članci
26.07.16 Ekologija
Tvrtki C&A još jedno priznanje za održivo poslovanje
16.03.15 Vijesti
C&A obogaćuje svoju ponudu s prvom GOTS certificiranom kolekcijom za djecu
13.11.14 DOP
C&A objavila Izvješće o korporativnoj odgovornosti za 2014. godinu
08.09.09 Trgovina na malo
C&A otvara svoju prvu poslovnicu u Hrvatskoj
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa