Međunarodno poslovanje
Seniko studio
Tvrtke i tržišta
04.10.2016. Japanska bubnjarska senzacija – Ondekoza ponovno oduševila zagrebačku publiku
Koncert svjetski poznatog japanskog bubnjarskog benda Ondekoza, održan je u prepunoj Velikoj dvorani KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, uz potporu Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj i društva JT International Zagreb.

Koncert je održan u okviru europske turneje “Zemlja upoznaje karavan“ kojom se obilježava 50. godišnjica grupe i koja je počela 2015. godine u mjestu Saitama u Japanu te se nastavila diljem svijeta uključujući Srbiju, Sloveniju, Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu.

Bend Ondekoza 1969. godine u Japanu osnovao je Den Tagayasu (1931-2001) i pioniri su izvedbi na taiko bubnjevima. Svojim izvedbama oplemenili su glasovite svjetske muzičke dvorane poput Carnegie Halla ili Lincoln centra u New Yorku ili Le Palais des Congres u Parizu.
Osim posebnosti u svojoj muzičkoj izvedbi, članovi benda su posebni i po načinu života i svojoj filozofiji. Oni trče i bubnjaju u isti glas – oni pričaju priču o životnoj snazi! Svoj međunarodni debi imali su 1975. godine neposredno nakon Bostonskog maratona koji su zajedno istrčali te odmah na pozornici upriličili izvedbu na svom “taiko“ bubnju teškom 350 kilograma.

Godine 1998. istrčali su 12 500 kilometara na turneji po Kini održavši paralelno koncerte u desetinama kineskih gradova. Od 2000. godine grupa je bila na turnejama u Japanu, širom Azije i Evrope, uključujući Tajvan, Tursku, Brazil, Italiju, Saudijsku Arabiju, Švicarsku, Njemačku i mnoge druge države.

Grupa nastavlja sa međunarodnim turnejama a njihovo putovanje traje i danas dok trče i sviraju bubnjeve širom svijeta.
Slijedeći vlastitu filozofiju “Sogakuron” koji kaže da su “trčanje i bubnjanje jedno, jer odražavaju dramatičnost i energičnost života“ Ondekoza podešava izvođenje do granica svojih fizičkih mogućnosti i vjeruju da je sam zvuk bubnja dovoljan da izazove snažnu impresiju.

U svojoj skoro pet desetljeća dugoj karijeri iza njih je preko dvadeset studijskih albuma, kompilacija i dvd-ova na kojima posebnu pažnju stavljaju na izvedbu na taiko bubnjevima.

Više o samom bendu Ondekoza, dostupno na linku www.ondekoza.com

Povezani članci
12.05.14 DOP
Zagreb dobiva prvi japanski vrt
19.02.13 Seminari, konferencije
Dodijeljene diplome polaznicima prve „JTI Akademije za trgovce“
07.11.12 Seminari, konferencije
Konferencija o tržišnom natjecanju
30.12.11 Vijesti iz regije
Ministarstvo ekonomije Srbije odgovara TDR-u
28.11.11 Trgovina na malo
AZTN odbacila prijavu malih trgovaca protiv TDR-a
08.08.11 DOP
JTI pomaže Domu za starije i nemoćne osobe u Zagrebu
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa