Trgovina
Seniko studio
Trgovina na veliko
03.10.2016. Tisak otvorio svoj novi logističko-distributivni centar u Svetoj Nedelji
TEX logistika – nova Tiskova logistička platforma i partner e-commerce kompanijama s najširom click&collect mrežom u Hrvatskoj
Tisak d.d. napravio je važan iskorak u segmentu logistike otvorenjem svog novog i modernog logističko-distributivnog centra u u Svetoj Nedelji.

Ukupno 40.000 m² skladišnog prostora i 20.000 paletnih mjesta, omogućila su Tisku kvalitetne osnove za realizaciju i lansiranje nove Tiskove logističke usluge pod nazivom - TEX logistika.

Radi se o novoj Tiskovoj logističkoj platformi s najširom click&collect mrežom u Hrvatskoj koja za cilj ima postati neizostavan partner malim i srednjim kompanijama, s posebnim naglaskom e-commerce.

Snaga TEX logistike leži i u vlastitoj distribuciji i velikom voznom parku od 650 dostavnih vozila koja godišnje pređu 24 milijuna kilometara i dostavljaju više od 136 milijuna pošiljaka.

TEX logistika partnerima će pružati mogućnost paketne dostave na više od 1000 kioska Tiska, 50 Paketomata – automatiziranih paketnih pretinaca, u Super Konzum prodavaonice, na kioske iNovina, kao i dostavu na adresu kupaca.
„Tisak se u proteklom periodu razvio u tvrtku koja se specijalizirala za pružanje cjelovitih logističkih rješenja – od paketne distribucije, transporta, skladišne logistike do međunarodnog prijevoza. Tisak je ujedno i vodeći pružatelj click&collect usluge u Hrvatskoj. Nastavno na to, TEX logistika rezultat je poslovnog i logističkog iskustva Tiska kao vodećeg hrvatskog distributera. Tiskov novi logistički iskorak ima za cilj postati vodeći partner domaćim i stranim e-commerce kompanijama u B2C segmentu i istovremeno razvijati C2C i B2B uslugu.“– izjavio je Hrvoje Kraljević, predsjednik Uprave Tiska.

„Sigurni smo da će nova usluga TEX logistike biti prepoznata od strane malih i srednjih tvrtki koje često nemaju vlastite resurse sa specifičnim znanjima i iskustvom vođenja logističkog poslovanja, kao i tvrtkama koje žele povećati kvalitetu skladišno-transportne usluge bez angažiranja dodatnih vlastitih sredstava. TEX logistika razvijat će logistička rješenja po mjeri svakog partnera, bilo da se radi o start-up ili multinacionalnoj kompaniji i osigurati brzu i pouzdanu uslugu koja omogućuje povećanje poslovne učinkovitosti i smanjenje troška.“– izjavio je Darko Gašpar, direktor Sektora logistike u Tisku.
Uz pružanje usluga paketne dostave TEX logistika nudi i mogućnost skladišne logistike. U 40.000 m² vlastitog skladišnog prostora, većinom u sklopu novog logističko-distributivnog centra u Svetoj Nedelji, u sklopu TEX logistike uključeni su i Tiskovi regionalni cross-dock centri.

TEX logistika osigurava skladištenje pakiranih prehrambenih proizvoda, tehničke robe, rezervnih dijelova, zbirnih pošiljki i sličnog na više od 20.000 paletnih mjesta. TEX logistika vrši kvalitativnu i kvantitativnu provjeru robe, optimizaciju zaliha, obradu povrata, manipulaciju, deklariranje, etiketiranje i brojne druge operacije „skladišne proizvodnje“. Zbog svoje rasprostranjenosti osigurava brz pretovar i usmjerava isporuku robe kada je to potrebno, na ekonomičan način i uz redukciju troškova zaliha svojim partnerima.

Uz najširu click&collect mrežu u Hrvatskoj i pružanje kompletne usluge za e-commerce kompanije, snaga usluge TEX logistike leži i u vlastitoj distribuciji i velikom voznom parku koji u jednom danu prijeđe put od najistočnije do najjužnije točke u Hrvatskoj čak 34 puta.

Preko razvijene nacionalne distribucijske mreže osigurava se i maksimalna pokrivenost teritorija i mogućnost dostave unutar 24sata. TEX logistika svakodnevno kroz vlastitu mrežu nudi prijevoz do bilo kojeg odredišta, uključujući i isporuku od vrata do vrata. Uz pouzdanu i brzu uslugu unutarnjeg transporta, TEX logistika pruža i uslugu zračnog, pomorskog i međunarodnog cestovnog prijevoza. Naglasak usluge je na kvaliteti, brzini i fleksibilnosti. U skladu s najsuvremenijim tehničkim standardima i vještom prilagođavanju tržištu, ova nova Tiskova logistička usluga fokusirat će se na stvaranje dodatne vrijednosti za sve partnere.
Općenito o Tisku
Tisak je najveći maloprodajni lanac kioska te vodeći hrvatski distributer tiskovina, duhanskih proizvoda, prepaid bonova i start paketa telekom operatera te ostalih proizvoda. Tisak je i jedini domaći veletrgovac koji osigurava dnevnu dostavu svih vrsta tiskovina, cigareta i duhanskih proizvoda, prepaid bonova za mobilnu telefoniju te ostale komercijalne robe na području cijele Hrvatske svim vrstama kupaca bez obzira na veličinu - malim obiteljskim prodavačima, lokalnim trgovačkim društvima, kao i najvećim nacionalnim trgovačkim lancima. Tisak, kao moderna tvrtka koja prati svjetske trendove, neprestano teži unapređenju poslovnih procesa i pružanju najboljeg svojim kupcima.

Povodeći se načelom zadovoljnog klijenta, Tisak ima za cilj samo jedno, a to je maksimizirati zadovoljstvo vjernih kupaca kvalitetom usluge i profesionalnošću i ljubaznošću svojih zaposlenika. Dokaz tomu brojne su usluge koje Tisak nudi u svom portfelju – financijske usluge: plaćanje računa s 2d Barkodom, mjenjačnica, podizanje gotovine (bankomat), Moneygram prijenos novca; prodaju karata i ulaznica: karte za javni gradski i međugradski prijevoz, parking karte, prodaja ulaznica iz sustava Eventim za sva važnije kulturna i sportska događanja; igre na sreću Hrvatske Lutrije, TisakFoto, TisakCopy, te prodaju e-bonova.

Povezani članci
25.08.16 Promocije
Distribucija putem Tiska
10.08.16 Trgovina na malo
TDR povećao vlasnički udio u Tisku
14.04.16 Vijesti
Tisak paket Paketomat – nova, inovativna logistička usluga
11.04.16 Vijesti iz regije
Mercator u Ljubljani gradi najveći logističko-distributivni centar u regiji
11.12.15 DOP
Poslali su Tisak paket i osvojili 10.000 kn!
18.06.15 Karijere
HUP: Udruga trgovine - izborna skupština
07.02.13 Financije i gospodarstvo
Potpredsjednik Vlade Grčić upoznat s problemima uspješnih gospodarstvenika
05.11.12 Trgovina na veliko
Outsourcing skladišta
22.05.12 Seminari, konferencije
Održan Dan moderne logistike
18.04.12 Trgovina na malo
Delhaize gradi distributivni centar u Srbiji
15.03.12 Trgovina na veliko
Kuehne + Nagel osniva istočnoeuropski HUB centar u Beču
12.01.12 Trgovina na veliko
Josipović otvorio Logističko-distributivni centar Perušić
05.11.11 Seminari, konferencije
XI. Međunarodni znanstveni skup: Poslovna logistika u suvremenom menadžmentu
15.09.11 Tvrtke i tržišta
BiH: Meggle otvorio centar u Posušju
11.09.11 Izravna strana ulaganja
Calzedonia kod Varaždina gradi logistički centar
31.08.11 Izravna strana ulaganja
Predstavljen projekt logističkog centra Immopark Zagreb
30.08.11 Trgovina na malo
Mercator-H nastavlja s investicijama
30.08.11 Izravna strana ulaganja
Erste i Nikica Valentić grade logistički centar vrijedan 55 milijuna eura
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa