Trgovina
Seniko studio
Turizam
30.09.2016. Kliman u središnjoj Istri
Ministar turizma Anton Kliman posjetio je u petak Pazin i Turističku zajednicu središnje Istre i obišao neke od lokacija i projekata od kojih se očekuje obogaćivanje turističke ponude toga područja.

Kliman je posjetio kuću istarskih fresaka u Draguću koja osim galerijskoga ima rezidencijalni prostor, a otvorena je u suradnji sa Slovenijom zahvaljujući programu prekogranične suradnje Europske unije Revitas II.

Nakon Draguća, Kliman je obišao nekadašnji vojni poligon u Lindaru - budući Inspirit Fantasy park koji je uvršten u strateške investicijske projekte Republike Hrvatske. Nositelj projekta je Grad Pazin, a njegovu provedbu financijski podržavaju Ministarstvo turizma i Istarska županija. Trenutno je u tijeku izrada geodetskog projekta, geomehaničkih istraživanja i idejnog projekta. Procijenjena vrijednost dosad izrađene dokumentacije i dokumentacije koja je trenutno u izradi iznosi oko 1,43 milijuna kuna.

Inspirit Fantasy park je projekt koji uključuje izgradnju tematskog zabavnog parka na području površine oko 10 hektara. Predviđeni sadržaji temeljeni su na pričama iz istarske, slavenske i europske mitologije. Cilj projekta je stvoriti mjesto u kojem se posjetitelji igraju mitskim bićima, pa će park, izveden uz pomoć najsuvremenijih tehnologija, zapravo biti interaktivan svijet legendi.

"Ovo će biti jedan od motiva dolazaka gostiju, jer su oko nas potentne gospodarske zemlje, a uz ovakvu ponudu možemo privući goste tijekom čitave godine" naglasio je Kliman.

Kliman je potom posjetio Gračišće, gdje mu je direktorica TZ središnje Istre Sanja Kantaruti predstavila ovogodišnje rezultate. S 15. rujna 2016. godine, na području Turističke zajednice središnje Istre realiziran je rekordan broj od 203.269 noćenja, a u sustavu eVisitor zabilježeno je 25.150 dolazaka. U usporedbi s proteklom godinom to čini rast dolazaka za 23 posto, a noćenja za 25 posto. (H)

Povezani članci
12.10.16 Seminari, konferencije
Dani hrvatskog turizma 26. i 27. listopada u Bolu
27.09.16 Turizam
Kliman: Ove godine 90 milijuna noćenja i 9,5 milijardi eura prihoda od turizma
30.08.16 Turizam
Kliman očekuje ostvarenje više od 80 milijuna turističkih noćenja
23.08.16 Turizam
Kliman: Rezultati sezone izuzetno dobri
11.07.16 Turizam
Kliman: Turistička sezona mogla bi biti najbolja dosad
01.07.16 Turizam
Prihodi od turizma u prva tri mjeseca porasli 16 posto
30.06.16 Turizam
Kliman za niži PDV u turizmu
21.04.16 Financije i gospodarstvo
Burilović: Turizam treba ovisiti o domaćim proizvodima, a ne o vremenskoj prognozi
07.03.16 Turizam
Ministar Kliman i ruski veleposlanik Azimov o mogućnostima unaprjeđenja turističke suradnje
27.02.16 Turizam
Kliman: smanjenje PDV-a u turizmu kada to okolnosti proračuna budu dozvoljavale
25.01.16 Turizam
Kliman: turizam je uređen resor
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa