Edukacija
Seniko studio
Seminari, konferencije
23.09.2016. Bosch proširuje svoju ponudu povezanim rješenjima za trgovce na veliko i radionice
Učinkovitije održavanje i viši standardi kvalitete
  • Učvršćen položaj na tržištu autoopreme
  • Asortiman proizvoda proširen upravljačkim sustavima
  • Povezivost donosi nove poslovne modele
  • Nove usluge zahvaljujući rješenjima u telematici
Frankfurt/Stuttgart: na sajmu Automechanika u Frankfurtu (od 13. do 17. rujna, Paviljon 9), Bosch je predstavio širok asortiman komponenata, sustava i usluga.

Također, tvrtka je predstavila rješenja koje veletrgovci i radionice mogu upotrebljavati kako bi povećali učinkovitost svojih procesa i prošire svoju ponudu usluga.

„Kad je riječ o povezivosti, proširili smo svoju cjelokupnu ponudu u rasponu od vozila i radionica do trgovaca na veliko.“, izjavio je Uwe Thomas, predsjednik Boscheva Odjela autoopreme, na konferenciji za tisak u Frankfurtu.

Zahvaljujući proširenoj stvarnosti potrebni koraci popravka mogu se utvrditi na ciljani način. Uz nova rješenja u telematici, Bosch podržava učinkovit rad voznih parkova i omogućuje osiguravajućim društvima da osmisle nove ponude.

U 2015. Boschev Odjel autoopreme ostvario je rast od približno osam posto prateći rast cjelokupnog tržišta. Ovakvo kretanje dijelom je uvjetovano učincima valutnih razlika. „Prošle godine uspjeli smo dodatno učvrstiti svoj položaj. U 2016. planiramo ostvariti jednaku stopu rasta kao i tržište, približno tri ili četiri posto”, dodao je Thomas.

U Europi, na svojem temeljnom tržištu, Odjel autoopreme postigao je rast od približno pet posto. „Ove godine očekujemo jaču konkurenciju jer će rast na europskom tržištu vjerojatno biti umjeren”, izjavio je Thomas.
Snažan razvoj u Indiji
Nasuprot tome, na sjevernoameričkom tržištu gotovo nije bilo promjena. U 2016. Boschev Odjel autoopreme očekuje stabilan razvoj u svojoj drugoj najvećoj prodajnoj regiji.

Međutim, stanje je i dalje teško u Latinskoj Americi, gdje su tržišta autoopreme doživjela kolaps. Unatoč tim okolnostima Odjel autoopreme dobro je poslovao u 2015. u toj regiji. Azijska tržišta i dalje se povoljno razvijaju. „U Indiji smo prošle godine ostvarili rast od sedam posto. Taj je uspjeh bio još veći nego u Kini. A to nije bila iznimka. Očekujemo nastavak tog kretanja u 2016.”, izjavio je Thomas. Međutim Kina je i dalje važno tržište, na kojem se očekuje znatan rast u narednim godinama.

Boschev program zamjenskih dijelova nudi cjelovite upravljačke sustave Boschev Odjel autoopreme proširio je i svoju ponudu proizvoda, što je uglavnom posljedica integracije društva ZF Lenksysteme GmbH. Poslovanje originalnom opremom nekadašnjeg zajedničkog pothvata postalo je Boschev odjel Automotive Steering, dok je Boschev Odjel autoopreme preuzeo prodaju. „Nadalje, naš je odjel sada i odgovoran za repariranje upravljačkih sustava”, dodao je Thomas.

Dosljednom zamjenom potrošnih dijelova te sveobuhvatnim kontrolama kvalitete i funkcionalnim procjenama u repariranju Bosch osigurava visoku kvalitetu proizvoda. „Radionica i njezini kupci stoga mogu biti sigurni da su komponente i upravljački sustavi jednako sigurni i funkcionalni kao i originalna oprema” izjavio je Thomas.

Dodatne informacije možete pronaći na www.bosch-automotive.com.

Povezani članci
26.10.16 Tvrtke i tržišta
Kako Bosch ponovno osmišljava sigurnu vožnju
29.07.16 Korisne informacije
Bosch s partnerima razvija industrijske senzore budućnosti
27.07.16 DOP
Bosch osniva udruženje protiv raka
31.05.16 Neprehrambeni proizvodi
Inteligentni senzorski sustavi za Industriju 4.0
06.05.16 Promocije
Nova generacija No Frost hladnjaka BOSCH s novim sustavima za svježinu VitaFresh
26.08.15 Promocije
Bosch: Novi štapni mikser i zbirka recepata
07.07.15 Promocije
BOSCH CoolClassic - FANCY kombinirani hladnjak
19.06.15 Promocije
Bosch i Daimler automatiziraju parkiranje
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa